Tuesday, July 8, 2014

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan

Al kisah aku telah ter pergi ke bazar ramadhan di sungai besi buat pertama kalinya dalam tahun ini. Sebelum itu, tidak terlewat untuk aku mengucapkan selamat berpuasa kat semua dan semoga Ramadhan kali ini semubarak yang korang inginkan. Gitu..

Seterusnya bepusing-pusing lah aku cari paking untuk ke kedai haiwan bazar ramadhan tadi. Sempat lah aku intai2 depa jual apa panjang sangat ni...

Bajet-bajet aku rasa macam orang kaya dan hensem. semua pandang kereta aku. Aku buat muka keras aka jual mahal...sbb aku tau dia jual lagi mahal nanti...Murtabak 4 ringgit. Gile..

Jumpe pun parking..jauh sikit lah..tak pe, kaki dikurnia untuk bejalan..

Aku pon merempuh kesesakan bazar dan mata aku kejap ke kiri kejap ke kanan..dalam hati aku entah apa2 yang korang jual ni..tak de yang beselere aku nengok nye..Tidak sengaja segala kuman dan virus telah melekat kat badan aku sebab begesel-gesel dengan org ramai kat baza. Hm, aku sabar je lah. muka aku dah tak besemangat langsung, lembik dan kering. dan rasa cepat lah kau nak masak beli apa ni...

Kesimpulannya di akhir cerita habis jugak lah berpuluh bebelas ringgit beli juadah itu pun selepas melulu berfikir panjang..lelaki kan ceweret..

Actually satu yang aku tak puas hati ni. Dan aku nak tanya, dalam bi cakap i want to ask u. Jual air pukul 5.30 kau dah siap bungkus dalam plastik sekali ngn air batu?? harga 2.50. and than kalau lah org pandai beli, than pukul 7.30 bebuka puasa, air tu agak-agaknya rasa apa ek? Alahai...gharar betul lah. Sedih aku tengok air tu..kena pergi kursus agaknya mereka tu.

*****

Dan tadi lepas more kat rumah ni aku nampak macam 3/5 ada lebihan saki baki juadah tu yang terbuang ke dalam ehem-ehem. Dan bubur kacang pisang je yang sempat diselamatkan masuk ke peti es. Tak tergamak nak melihat yang baki-baki tadi. Tsk..Tsk..

Hmm...Mer,

Nampak tak permainan dia skrang?


















Trust me,
Jangan buat lagi.
Insan yang lemah.

#9 Ramadhan 1435











No comments:

Post a Comment