Monday, January 13, 2014

2014.

1. 13 hari sudah berlalu. 2013 dah nak masuk 2 minggu tinggalkan aku. dan aku rasa need to refresh myself. Bangga dengan diri sendiri. Kalau takut dilambong ombak, jangan berumah di tepi pantai. Guruh di langit, air di tempayan dicurah jangan.

2. Aku pandang belakang, aku ternampak lord of memory. Walaupun sebenarnya aku malas nak pandang semua itu.

3. Aku dapat kerja tahun 2013. After 20 set resume aku pos kan ke merata tempat semenanjung Malaysia. Kuala Selangor paling jauh resume tu pergi.

4. Aku konvokesyen tahun 2013. Selepas 3tahun aku berhempas pulas. Dan aku rindu kawan-kawan aku. Dan aku kagum dengan pencapaian rekod dunia aku ni.

5. Aku buat 2 kerja dalam 1 hari. Pun tahun 2013. Siang office, malam fast food. Aku dah berjaya tunaikan salah satu dari azam tahun 2013 aku. Siang malam aku kerja. Sampai menggigil-gigil kerja. tidur hanya 4 jam sehari. Mitos kate aku nak kawen.

6. Aku rasa aku kaya dengan hasil upah melakukan 2 kerja. Pun 2013. Yes. Hujung bulan je, akaun aku penuh dengan duit gaji. Sambil aku tersenyum sorang-sorang depan ATM mesin tengok gaji mencurah masuk.

7. Aku kenal ramai kawan. 2013. Sampai sekarang, mereka masih merindui aku. Dan aku hairan, apa yang aku telah buat sehingga nama aku kerap kali disebut-sebut.

8. Aku diterima masuk ke UKM. 2013. Universiti ke 269 terbaik dunia. Actually aku macam bermimpi. 1minggu yang lepas aku menangis bile tengok logo UKM, sebab aku cakap kat diri aku, Aku kat sini untuk membalas jasa ibu dan abah aku suatu hari nanti.

9. Aku dapat anak buah yang paling comel di semenanjung Malaysia. 5/12/2013. Muhammad Iman Hakim Mohd Saiful adalah baby paling sexy tahun lepas. Actually aku nak dia jadi ahli poltik besar nanti.

10. Kesimpulan dia. aku rasa aku dah semakin mem-besar. Dan aku bersyukur dengan pemberian usia yang panjang sebegini. Sementara aku rasa dunia semakin uzur, bumi semakin berkarat, manusia semakin gila, politik semakin kotor, pembangunan eco-system semakin kejam, ekonomi semakin kritikal, agama semakin terhakis, dan segala-galanya ini pasti akan berakhir. Percaya lah.

No comments:

Post a Comment