Wednesday, June 26, 2013

Buat diriku. Jgn Sedih.

Aku rasa macam semalam baru je aku langkah kaki untuk pertama kalinya masuk ke alam kerjaya. Tapi tak lama lagi aku nak kena keluar dah dari situ. Kontrak dah nak habis, atau sebaliknya jika ada rezeki dinaikkan pangkat, aku akan bertugas ke cawangan lain. InshaAllah..Sekejap nye masa. Alahai sedih betul kalau aku nak kenang semua yang telah aku lakukan dekat office tu, banyak aku belajar. Macam tulah orang kata, setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Yang berat utk diterima pastinya perpisahan. Rezeki tu datang nya dari Allah. Apa yang terbaik pastinya datang juga dari Allah. Mungkin lepas ni lemah lesu je buat kerja sebab fikirkan tak lama lagi aku dah nak tinggalkan pejabat ni. Semoga berjaya buat diri aku sendiri.



Saturday, June 15, 2013

Jangan Pikirin Abang..

14/6/2013. Aku dtg utk interview SPA. 
Tentu lah dengan harapan untuk berjaya.
Semoga Allah memberi aku rezeki untuk ini.




















Sebulan aku study.
Cuak dia tak yah cakap.
Nak gugur jantung.

Nak tau soalan apa dia tanya?
Aku bajet soalan pertama mesti,
Sila perkenalkan diri awak.
Tak de dah sume tu..
Nah kau, soalan pertama dia....

Awak dtg sini naik apa?
Awak beli sendiri kereta tu?
Bapak awak business?
Kat mane ek?
Oh saya akan cuba ingat kedai bapak awak tu. 
Mcm mana perniagaan dia sekarang?
Persediaan awak sebelum dtg ke temuduga ni?
Awak tanya diorang-diorang tu, diorang ckp ape?
Diorang tu N27 ke?
Diorang dah kawin ke belom?
Awak kenal diorang? selalu sembang lah?
Dekat ke tempat awak dengan dia?
1 Malaysia apakah?
Ye, terangkan pada saya.
PR1MA jelaskan pada saya?
Pendapat awak ttg BR1M?
Awak dapat 500 tu?
Awak rasa bagus ke pemberian BR1M kepada rakyat?
Implikasi yg awak rasa?
Awak pakai helmet ke? Senget-senget rambut awak.
Rambot kalau nak kerja kerjaan kena kemas sikit ye.
PTPTN skrg dah membelanjakan berapa RM utk bagi pinjaman kt student?
Membebankan tak PTPTN ni?
Pembangkang nak tutup PTPTN, em?
Kenapa awak minat nak kerja penolong pegawai tadbir?
Apa yg awak tahu ttg kerja ni? 
Ok, sebelum berakhir, awak ada nak cakap @ tanya soalan apa-apa?

**********

Beb dia tak jenguk langsung gua punye sijil bagai-bagai tu...
Dia jenguk 2 saat je. Ade 2 orang panel. 35minit soal jawab berlangsung. 

Tapi gua rasa dah perfect gua punye jawapan2.
Cuma terseliuh feat tegeliat sikit lidah bila nak jawab bab PR1MA ngn 1 Malaysia tu..
Dah study dah....cuma tak condifent nak terangkan jeler-jeler.
Soalan-soalan lain habis bejeler-jeler aku bantai.

"PTPTN skrg dah membelanjakan berapa bnyk ye utk bagi pinjaman kt student?"

Dah konferm2 aku tak tahu amount yg tepat. 
So cara yg terbaik utk tak nampak yg kita ni bodoh sgt,
Kita borak2 secara prefesional dan panjang lebar
Dan kita bawak dia ke topik lain
"tanpa dia sedari" 
Dan dia sendiri terlupa soalan apa yg dia tanya tadi?
...Sebab aku dah bawak dia pegi sembang pasal...
Final Projek aku. HAHAHA. 
Jahanam sungguh..

Peace. Kita nantikan keputusan dia...Menakutkan. 
Jom layan lagu hilang stress.



Cut the rope

Weekend with..



#Batrisyia Balqis.



Sunday, June 9, 2013

Campur-campur juga...

Hidup kalau serius sangat pon tak boleh,
Ketahuilah bahawa,
Semua orang merindui saat-saat muda mereka...
Syukur...umur masih panjang.


Sunday, June 2, 2013

Kawan baru #2

Date of buy     : 18/5/2013 (Klik here) 
Type of Hamster : Syrian (short hair)
Sex             : Female
Name            : Camelia
Age             : 1month 1/2






Hopefully aku boleh jaga dia sampai besar macam hamster-hamster aku yg lain.  


Bile penat balik kerja...

Diorang ni hiburkan aku.

"Demok macam pregnant, tapi dia malu nak bagitau aku. Dia takut kene marah"





Saturday, June 1, 2013

Kawan baru =)

Assalamualaikum...Heee....

Nak bagitau sesuatu...tapi takut kene marah...hahaha. 

Ok. serius benda ni dah lame pendam tau. Takut kene tegur kalo crite kat public. hui hui ok lar. Serius.

18/5/2013 yang lepas...aku beli Hamster baru..

Ulang balik...

Hamster baru.. *ade org geleng kepala*

Rahsia tau. Ibu tak perasan, adik aku je perasan, tu pon lepas 3hari kene sorok, than aku campurkan hamster baru tu masuk dalam sangkar demok. than adik aku nampak. Balik aku dari kerja dia jerit...

"Abang beli hamster baru ehhhhhhh...."

"Eh mane ade! itu anak dia yg baru lah! HAHAHA.."

Kantoi dengan adik aku..

Mesti nak tgok hamster baru aku mcm mane kan? jenis ape, jantina ape dan yg paling suorise warne ape yg aku pilih? HAHA

But yg penting jenis syrian lah. =_= Never winterwite ok.

Esok janji aku donlod masuk gambar2 kawan baru kita tu ok..Hihihihi..by by..

6 - 1 = 5 + 1 = 6 Syrian.

Whinterwite aku dari belapan, tinggal bedua kot. Gadoh je keje. tak larat nak jage. mati. dua pon dua lah.

Esok dtg balik sini tau! nak tgok peminat yg Like dia ramai tak..HAHA. By.

(1st time beli hamster, sebelum ni member kasi, bele and bele jadi lame2 jadi banyak) lol.