Sunday, November 17, 2013

Rindu henfon lama.

Aku tak ingat dah tarikh gelap ni. tapi yang aku tau masa tu waktu petang dan aku tengah study kat bilik. Waktu tu wifi terlalu laju. Berbekalkan iphone yang sentiasa menjadi peneman hidup, tangan aku rasa gatal nak bukak seting, nak adjust sana, adjust sini. Well, manusia tak pernah puas. 

Updates.

Disebabkan ayat kat atas ni. aku buang hampir 80% aplication game, software or what so ever yang memberatkan iphone aku. buang semua untuk beri laluan dekat "Updates". ios7.0.

Dan.....update pon berjalan lancar.

Dan....bila selesai update. Dia blank! dia tak boleh on. dia gelap. dan aku tdo. dan esok dengan harapan dia on. tapi sebaliknya dia still tak boleh on. Aku tak senang duduk.

Aku bergegas pulang ke KL. Hantar kedai Ah Seng. Specialist iphone aku.

Disebabkan kecetekan ilmu, aku silap. dan hanfone tu "umpama" di format. maka kosong semua. tiada isi. hilang semua hampir 3000 gambar-gambar kenangan lama. Hilang semua 1000 no phone kenalan, pensyarah, sahabat. dan..its totaly change. Now its stand with IOS7.


Tak ada yang special pun. Tak taulah kalau aku ni bukan user iphone sejati. Yang penting aku dah merajuk dengan apple. Oh Dunia semua ni!

# Kadang ada orang msg/wasap/wechat. Than aku terpaksa reply, "Maaf siapa ni?"....lepastu diorang akan rasa mcm hina sangat sebab aku tak save no dia...haha. Sedih!

# Silapnya aku tak rujuk pada org yang pakar. Aku tak buat back-up sebelum update. Dan kini sudah menyesal, hm....Rindu dengan "Henfon lama"... mungkin ada hikmah? 


1 comment:

  1. HUHU . Dan sepatutnya gambar-gambar di handphone kena selalu save dalam lappy or pendrive . Memang dah selalu rasa menyesal even kat lappy sekalipun . Nak lagi selamat terpaksa burn dalam CD . HAHA .

    ReplyDelete