Saturday, April 6, 2013

Ape yang ditanya?

Soalan2 yang ditanya oleh MQA masa aku pi temduga haritu (klik sini kalo x bace lagi cerita dia) : (Ini sekadar perkongsian am. Jangan sempitkan fikiran. Ambil sebagai pengajaran/pelajaran)

Ade yg non-muslim ke dalam kos DIB?

Kalau saya panggil awak untuk cakap berkaitan perbankan islam depan orang kampung sini awak boleh buat / berani tak?

Macam mana pengiraan zakat pendapatan?

Yang Alumni ni, Awak kerja apa sekarang?

Pensyarah semua kat sini ok?

Kemudahan semua ok ke kat poli ni?

Asrama boleh muat berapa ramai student?

Kenapa sem5 dan sem6 awak duduk luar?

Tadi cakap kemudahan kat poli semua ok, knpa awak nak duduk luar jgak?

Dalam kelas ada yg mcm sotong?

Awak buat apa dengan mereka yg mcm sotong tu?

Kat sini ada kolam? Boleh mandi ke kolam tu?

Tasik tu buatan manusia ke semulajadi?

Mmg wajib pakai songkok ke kos ni?

Pakaian mcm mana ke kelas?

Pakai blezer pegi kelas? Kata kelas tak de ekon? Tak panas ke?

Blazer berapa sepasang?

Yuran semester berapa?

Yuran Koperasi berapa?

JPP senang ke nak dapat peruntukkan utk run event?

Pensyarah ajar dalam BM ke BI?

**************

Senangkan soklan dia? Cool je...cuma bagi aku bagaimana kite berinteraksi dengan dia melalui jawapan2 kite yg matang dan show yg terbaik lah kalau boleh kan.

Sebenarnya kos DIB telah pun diiktiraf oleh JPA dan LAN, cuma nak di upgrade sahaja. En, tu kate lah. Dia just mcm nak survey bagaimana proses pembelajaran kos DIB ni je. Dont wory about that lah. Biase2 je. Tak de istilah sijil tak laku. Itu pendapat aku lah. Anyway berikut sahaja lah soalan2 yg MQA tanya, yang aku masih ingat lagi. Korang boleh imagine sendiri jawapan2 dia kan. 45minit gak interview. Sebenarnya banyak perkara yg melucukan hati time interview haritu. MQA punya pasal, semua perkara buruk tiba2 jadi baik. Kemudahan kelas ok? OK.................... Tak boring ke duduk ulu-ulu mcm ni? TAK.................. Selesa ke? SELESE...................... Kafe ok? OK.......................... "Wah, semua bagus je poli ni eh" "Kitorang redho je Encik" "Ohhhhhh gitu"................bagus bagus.






















InshaAllah, mohon qualification sijil kami diluluskan MQA. Aminn.








2 comments: