Sunday, February 24, 2013

Syair malam

Pukul 10.55
Aku start enjin
Nak pegi ambek adik
Malam tu parking aku baik punye
Sampai nak keluar pon takot
Takot orang curik paking aku
Aku keluar diam-diam
Harap tak de pencurik yg masuk parking aku tu
Aku tinggalkan paking tu kosong
By, nanti aku masuk sini balik

Bukan ape
Tapak parking kat sini mmg mcm bodoh
Tak cukup nak tampong, 
1 isi rumah ada 3 kereta
Sini ada 5 blok
1 blok anggaran ade 100 jiwa
100 x 3
300
Suke hati je aku buat arthimethic kan

Aku pegi KFC
Drive thru
Bajet boleh cepat
Sekali produk aku sangkut
Kene tunggu fries 3minit
Bahasa melayu panggil kentang goreng
"Tunggu kat depan kejap, nnti saya hantar fries ye"
Vroomm..aku beganjak 0.5 km
Konon nye kena bagi laluan kat kereta blakang nak ambek pesanan dia
Puii..sibok je kau ni

Eh siot betol
Tibe2 ade lori besar kat celah aku nak lalu
Tersepit tak boleh nak jalan 
Fakta mengatakan aku blok jalan dia
Vroomm...aku beganjak sikit lagi
Dalam 0.5 lagi
Eh kau ni...tak muat jugak ke!

Aku mengalah
Tawaf lagi satu KFC tu
Stay kat tempat tadi
Tunggu
Tunggu
Tunggu
On wifi KFC
Sempat baca Whatsap masuk 2 3 ayat

Tak sempat nak balas
Fries dah sampai
"Ade order fries tadi ye"
"Nah" Oh terima kasih
Aku senyum, hormat dia, dia india
Aku pernah jadi kuli restoran
So dari pengalaman dulu
Aku belajar menghormati orang
Poyo nye

Balik
Laju aku pecut
Tapi tewas dekat lampu merah
Masuk kawasan rumah
Laluan sempit gila
Bodoh kiri kanan jalan org paking
2 way jadi 1/2 way
Dup dap dup dap
Ade lagi ke paking aku ni

!@#$%^&*
Paking aku kene curik dgn saga
Damn
Sedih
Buat reverse maut
Carik paking lain
Nasib baik ade
Kire ok la tu
Pelahan-pelan aku masok
Cun

Naik rumah
Campak kunci 
Makn KFC
Lepak depan PC
Tgok FB
Ade notifikesyen
Bukak
Ade mamat ni soh like pg sehangat asmara vs adam dan hawa
!@#$%^
Tengok pon aku tak pernah mcm mane nak like
Aku like la gak 1 2 status pg dia tu
Jage hati

Tadi ude datang umah
Ibu masak mee je
Ibu tak sempat nak masak best best
Sebab ibu balik keje lambat
Ikan siakap stim dan adik bradik yg lain
Ibu tak sempat masak sume tu
Ibu masak mee punye lah banyak
Macam nak bagi 1 kampong makan
Tak abes
Simpan dalam peti es

Apa lagi aku nak cerita
Semua benda aku lacurkan
Sampai aku rasa
Panjang betol syair ni
A samad said mesti kagom

Majlis Peperiksaan Malaysia 
Mintak aku tulis cita-cita dan fenomena menarik berkaitan diri aku
Dia suruh tulis manual dalam borang tu
Aku tulis aku suke menulis dan membaca
Bla bla bla bla bla bla perenggan ke 3 baru aku stop

Over
Banyak jugak aku tipu sunat
Nak sedapkan cerita punye pasal
Esoknye aku pos
Patut sampai skang aku tak de terima panggilan job dari MPM
Mungkin dia terpesona baca syair aku
Macam korang jugak
Setia baca syair ni sampai habes
Terima Kasehh....#



Kuala Lumpur
24/2/13








No comments:

Post a Comment