Thursday, February 7, 2013

Langit ke7

Terbang ke awan. Lapisan demi lapisan langit, mencecah beribu-ribu batu jaraknya. Melihat kehebatan ciptaan Allah. Terasa betapa kerdil nya diri. Sungguh nikmat pemandangan ini. Pernah dengar Sungai Rajang? Sungai Rajang adalah sungai yang terpanjang di Malaysia. Panjang nya sahaja dah mencecah 563KM dari banjaran Iran di tengah pulau borneo ke laut china selatan di barat. Owesome! 

Sungai ni menyelit-nyelit di celahan kampung, bandar-bandar kecil, pekan dan dan hutan rimba di Sarawak. Alhamdulillah, ada juga sekeping dua gambar yang sempat aku ambek. So korang boleh tengok jugak, betapa hebat dan indahnya ciptaan Allah. Cuma aku rasa takut sangat bila tengok pemandangan sungai rajang ni dari atas awan, tak tahu kenapa...Geli semacam. 














Air sungai rajang macam tea ais...
Tapi amazing panjang dia. 
Sarawak kaya dengan flora fauna
 Tak lupa culture dah rakyat mereka yang baik dan rajin bekerja keras :)
Bila lagi nak terbang ke Sarawak ni kan... 
Miss so much. 
Air Asia cakap..
"Now everyone can fly"


2 comments:

  1. everyone can fly... bawalah aku pergi... paju kapal terbang lalalala

    ReplyDelete
  2. ye, nnti kite buat trip ke SABAH! 2014 nnti ok..aku pun teringin nak pegi ngn kwn2..msti best..

    ReplyDelete