Thursday, December 6, 2012

Imbasan #1 - Kasut sekolah dikapur, tak kan sama kasut baru.


Hanya penghuni rumah ni je yg tahu tentang hati dan perasaan betapa rindu dan sadisnya bila melihat potret rumah kat atas ni. Banyak kenangan tercipta. Aku belajar erti hidup dari rumah ni. Dan kerana rumah ni juga, kereta kelabu tu tuhan bagi dekat aku. Terima Kasih pada Allah. Terima Kasih juge pada kawan-kawan yang membesarkan aku. Hidup sebumbung setahun lamanya, sudah tentu banyak pengalaman dan cerita yang disulam menjadi kain-kain yang penoh dengan corak, myb nilai 1 meter kain itu mencecah ratusan ringgit. Tapi pengalaman bukan boleh dijual beli. Ade orang cakap pengalaman tu akan berlalu, makin hari makin lenyaplah dalam pemikiran kau tu. Cube kau do it something, mcm kerja or menyibukkan diri, riadah or watever..mesti kau akan lupe pengalaman2 silam kau. Yer! itu Memang betol. Tapi salah ke kalau aku sekadar nak buat Imbasan ?. Aku terus terang, aku ni jenis yang tak suke tgok gambar tau. Alan myb tau  tentang hal ni. aku ade cerite kat die. Mungkin die faham. Tapi gambar ni die yg hantar tadi, (sbb aku yg mintak di email kan, hasil tangan aku dan kamera dia). Bila dah email, aku belek2...lihat 1 per 1...tragik. Senyuman terukir. Mata tak kelip2. Bila aku dah terlihat potret rumah ni, aku tenung dalam2. (Mujur ade langsir) mulalah sel-sel otak dan molukul memori aku bergerak dan mula bercantum menghasilkan satu memori atau deria rasa rindu lantas jari jemari mula menaip dekat blog ni. Dan terhasil nukilan ini. Guys, Terima Kasih atas segala2nya, sekali lagi aku sebut nama mereka, Alan,Zamir,Acai,Helmi,Adam,Shah,Afiq & Adam... Kenangan ini untuk selama2nya. Terbuku dihati, terkunci nan paswod dan *difailkan mengikut abjad....Tidak akan terusik, cume mungkin sekali sekala terpaksa di gilap dengan kain sekalipun bulu ayam, nyata tujuan nya hanya ingin membersihkan debu dan habuk yang cemburu dengan kenangan kita. Lihat, Begitu hebat sekali kenangan kita kan.. Mungkin tidak begitu bagi korang, namun berbeza bagi aku.. - WithLoveAmir'Izzat.

* : Nama Fail : Teratak Ibu Rodiah 
Imbasan #2 coming soon...

No comments:

Post a Comment