Thursday, June 28, 2012

Restoran McDonald's Terbesar Didunia.

Assalamualaikum...

Ok kite jumpe lagi. Just aku nak share dekat anda semua ttg restoran Mcdonald's yg terbesaq kat dunia ni. Well sejak aku dah pernah kerja dekat company Mcdonald's ni, aku jadi macam nak join fans club Mcdonald's dan always ikuti semua hidangan owesome mereka....kan...Eeeww..Amir 'Izzat ke ni? Lempang sikit.

But ape-ape pun! Bila aku dah pernah mop lantai, gosok periuk belange, sental minyak, masak segale jenis berger, bancoh air, layan bejuta2 customer....bla bla bla..and its all about Mcdonald's...So! bila aku tgok gambar2 kat bawah ni..aku rasa mcm...Waw!









Kat sini aku akan re-type info tentang Restoran McDonalds terbesar ni, so korang bace sampai faham, nanti kalau aku buat soalan, hadiah Iphone4..tentu korang dapat punyerr...ready guys..3 2 1!

Yes! Opkos restoran ini adalah restoran McDonald's yang terbesar di dunia. Ianya bertempat di Taman Olimpik, LONDON dan merupakan yang terbesar dan juga tersibuk didunia. Restoran 2 tingkat ini mempunyai 1,500 tempat duduk dan mampu menyediakan hidangan kepada 14,000 orang pada setiap hari. Kebanyakan menu yang ditawarkan adalah sama seperti Mcdonalds lain diseluruh dunia seperti Big Mac, Nuggets, Mc Chiken dan sama waktu dengannya, cuma yang aku tau, dia ada makanan +han mcm ayam panggang dan minuman buah-buahan serta beberapa resepi special lain, jangan jual babi dah lar kan...kot lar, special edition. Ok! Menurutnya juga, McDonald's terbesar ini akan membawa seramai 2,000 staf "TERBAIK"nya untuk mengendalikan restoran tersebut. Akhir kata dari saya, Sukan Olimpik London akan berlangsung pada 12 OGOS 2012 dan McDonald's merupakan antara penaja terbesar acara sukan tersebut, kita jumpe disana nanti ye - Sekian laporan saya untuk masa ini, kita kembali ke Sri Pentas...kan..

Soalan cepu silver : Berapakah bilangan counter utk ambek "order" kat restoran Mcdonald's ni? dan berapa pula bilangan toilet utk buang ayaq?

Guys! aku nak cakap...

kalau MANAGMENT dia bagus, such as kru (pekerja) rajin buat kerja, tak curik makan beger kat blakang dapor, tak main Iphone masa mop lantai, tak break (Rehat & dapat makan beger percuma) sampai sejam, tak makan ais krim mcd diam-diam belakang kotak, tak bawak balik mainan Happy Meal, tak gurau-gurau mcm budak bangang, tak buat kerja terhegeh2 contoh seperti buat Big Breakfirst 2jam dan padahnyer aku kena maki dengan customer seawal jam 7pagi, tak minum air milo 24jam bila rasa dahage, dan macam-macam lagi perangai stupit yang pernah aku buat dulu!! Conferm! Mcdonald's terbesar ni akan mantop managment die...dan 1 lagi, tak buat-buat demam supaya boleh mintak cuti.........ful stop. But setakat ni Mcd yang terbesar kat Malaysia aku dengar, dekat I.C.T? Pokok belampu2 tu? Korang pernah pegi? Besar ke?

Bukunotakecik : Huahuahua....aku rindu nak buat Fillet O-Fish sambil borak2 Nepal dengan fizi ngn aiman..Bagitahu, kenangan itu sangat manis dan berhaga buat saya. Assalamualaikum :)








1 comment: