Sunday, June 10, 2012

10Tahun akan datang.

Assalamualaikum....Ahad,10.6.12

Baru balik dari office tercinta, bayangkan masuk pukul 1pagi balik 10pagi...kau ade? #Gilebabilayancustomer. Penat memang penat, sapa tak penat except kalau keje kau duduk kat kerusi je, mata usha2 orang..hah, tu mmg best lar, cukup bulan dapat gaji..tapi lain sikit kerja den ni, mcm cacing kepanasan dok layan customer,dok buat beger, dok kitchen sampai lobam bijik mato ha..tak yah dok borak benda tu lah kan..

Aku sebenarnya nak post 1 benda jer kat entry ni, back to the title of entry, My lovely father ade tampal poster perempuan "something" kat sarang bilik tido aku ngn adik lelaki aku...myb adressed to me or also to all the lovely sun eye (cahaya mata). Faham tak? maksodnyer ape yg dia tampal tu ditujukan utk aku atau kesemua anak2 beliau yg terchinter...(my father + my mother = 5 cute sun)

So, bila aku baca ape yg tertera kat kertas yg dia tampal tu...i'm feeling like..i have owesome father! Kannnn......Sebab ape? sebab dia always ingatkan anak2 dia ttg erti kehidupan bukan sekadar dari sudut kerohanian shj tetapi dari sudut duniawi yakni mencari rezeki untuk membina masa depan yang senang, atau direct aku cakap..Abah nak anak2 dia kaya besar nanti, dia hightlite untuk 10tahun akan datang...

i will show the note's :


Bagi aku ayat @ kata2 hikmah abah begitu mendalam, Aku termenung seketika.....but....mcm selalu aku cakap,

"Masa depan akan datang dengan sendirinya"..

Untuk pengetahuan abah kita mmg pakar dalam bab "ramalan masa hadapan"...beliau suka buat note mcm ni, kat bilik kakak kita pon ade 1 note mcm ni, tapi lagi hebat, kalau ade mase kite upload masok blog tau...kite share sama2, korang pon boleh komen nanti.. :)

Ok lar..aku nak rehat, malam ni nak kije...Assalamualaikum,

Notaringkastapipadattapilaritajuk : Aku akan kawen bila aku rasa "duit dan harta" aku boleh buatkan isteri dan orang tua aku sentiasa tersenyum di rumah (kan...)# InshaAllah..



2 comments:

  1. best la cite awk ni,,,mne nota yg abah awk bg kat akak awak?

    ReplyDelete
  2. best lah awak cerita awak ni.... hahahaha masa depan akan datang dengan sendirinya, tapi kalau nak berjaya tak boleh lah tunggu sahaja ia datang.iya dop?

    ReplyDelete