Saturday, May 5, 2012

Viva Forever,

Assalamualaikum....

Do you still remember, How we used to be, Feeling together believe in whatever, My love have said to me, Both of us were dreamers, Young love in the sun, Felt like my savior, my sprit I give you, We'd only just begun_Viva Forever.


Mungkin sangat lama dan terasa begitu bersarang blog ni ditinggalkan..terima kasih lah kat orang2 yang sudi lintas lalu, komen ker, jual barang kat carpet etc, Life is full of answer waiting to be discovered. Yup! banyak sangat dugaan datang, kelakar semua tu kalau diingat2 kan balik its realy make me thingking forward about life, kui kui kui.



Belive, "Fajar esok menyinsing pada waktu manusia sedang terasing"

Banyak benda yang aku nak kongsi tapi akhirnya aku tak terkongsi.Semua ini disebabkan oleh hadirnya satu penyakit yang agak parah sedang menular dalam diri aku sendiri. Jadi aku ambil masa untuk singgah sebentar disini. Baca hasil - hasil tulisan aku yang aku sendiri adakalanya tak faham apa yang aku tulis. Tapi apa yang pasti walaupun aku semakin jarang untuk menulis disini aku akan cuba sedaya upaya untuk tidak berhenti menulis.


Sekian lama tak update memberi gambaran jelas bahawa aku tiade masa langsung untuk menaip dan berkongsi cerita. Sebab ape? 

FINAL EXAM
Hampir 2 minggu bertungkus lumus menela'ah. 6 subjek utk dipertaruhkan. Bagi aku semua itu adalah sangat mencabar, kerana pada semester ni kalau korang dok follow tulisan dalam blog ni, sangat tinggi harapan aku untuk dapatkan yang cemerlang dalam sem ni. Ape yang aku kejar bukanlah dekan semate2 tapi kepuasan dalam hati dan persaingan antara kawan2 that aku boleh berdiri setanding atau nak hebat sangat, lebih tinggi dari yang lain. Ini semua untuk masa hadapan, yes! this is for future.

-Fiqh Muamalat 2
-Marketing For Financial Services
-Credit Managment
-Business Finance
-Entrepreneurship
-Risk Managment in Islamic Financial Institution

Recently my paper dah pun tamat on 3th May 2012 and yet aku tengah tunggu result. Ofcourse..Cuak tak payah cakaplah. After having the last paper aku tak tahu macam mana nak describe aku punya feeling. Perasaan bercampur baur bagai nak gile. Lepas langsai semua paper some of my coursemate siap shouting along the exam hall.....jeritan yang memuaskan hati, dan yang realy fun sempat tangkap gambar dalam dewan peperiksaan. Well, dah ending semester 5, its not senang nak luahkan perasaan tu. Aku faham. Walaupon aku tak join, aku still memahami. Aku hanya mampu tersenyum, berjalan pulang menuju kereta...

After paper last, risk mana....apa yang aku boleh simpulkan sepanjang 2 minggu final is, i will get what i hope in this semester. InshaAllah...target 4A,1B,1C. mUGE2 Pointer naik sampai ke telinge.
Walaupon ade C ? ade ke orang target dapat C ? mcm bongok jer....=_=". Bukan ape, subjek tu mmg hard core...ape yang aku hafal bagai nak rak...tak keluar pon...so bile kuar dewan rase mcm...Eh! bengongnyer soalan tadi? (tak sedar diri sendiri yang bengong.)


4th May 2012. Saying good by dekat kawan2. Aku gerak ke Kuala Lumpur dalam pukul 11.30pagi. Time tu truely and sad sebab tak dapat nak berslaman dengan member2...well time tu ade yang tdo tebongkang...so i'm sory bile korang bangon2, Amir 'Izzat is missing from the home. HAHAHAH. 
(Sebab die kate nak balik after pray tapi die balik awal.) 

Eh! yang penting kereta aku sarat dengan barang2 "tumpangan" dan yang paling sad ialah aku balik sorang2 =_=". Selalunyer ade zamir teman, tapi die balik ngn sister die. Alhamdulillah, syukur...aku selamat gak sampai walaupon ade "dugaan".....(will be story in next post).

BEST WHISHES
Allah murahkanlah rezeki sahabat-sahabatku. Permudahkan segala urusan-urusan kami.

Just nak cakap bila kita dah mula rasa kehilangan something baru kita belajar nak appreciate sesuatu bendakan? Yet Aku rasa bertuah sangat dalam masa 2 tahun lebih aku boleh kenal coursemate and my best buddies. Bila dah start cuti macam ni baru rasa rindu and kehilangan yang teramat sangat. (Ayat manis jer). Hahaha....Eh tapi truely tau. Aku mohon jutaan maaf pada yang ade terasa hati kat aku, sebab ade yg kate aku ni garang sangat, to serius, sombonk,, tapi percayalah, Amir 'Izzat bile digeletek, pasti juga akan tersenyum bahkan tidak lekang dari ketawanya yang macam dipaksa2. Guys, i'm realy smile for u.


Semoge berjaya dengan keputusan final yang bakal tiba nanti. 
Buat yang impikan AKJ, 
forsure,
 jika kau fikirkan boleh,
 Allah will give u the happend.
 Salam  perjuangan, Amir 'Izzat.














No comments:

Post a Comment