Saturday, May 5, 2012

Nasib baik.

Assalamualaikum.....

Dalam doa harian sentiasa aku mengharapkan agar urusan-urursan aku dipermudahkan oleh Allah s.w.t. Tanggal 4 Mei 2012, aku tinggalkan Sabak Bernam untuk cuti semseter. Pulang menuju Kuala Lumpur, berseorangan, 1st time sorang2 balik KL sebab member lain tak dapat join...Aku bukan tak biase drive sorang2...cume kalau jarak jauh, aku takut mengantuk masa drive, banyak kali dah berlaku benda ni...so, aku note dengan yang tersayang espacially Abah, and kawan2 untuk doakan perjalanan selamat. Perjalanan diteruskan, pecut punye laju, cilok sane cilok sini pantang jumpe lori...

What will hapend is : 


kereta mati betol2 time nak masok "simpang rumah"
call uncle robert.....
Dalam 10minit tggu, die pon datang....cek punye cek...
die cakap elektronik problem. Minyak tak sampai..
so die try the best jugak...sbb kereta aku mmg "tangan" die je yg selalu service.
"errrrrmmmmm.... mau hantar bengkel lar bos.."
so aku rase mcm =_=!!


Dengan barang yang sarat dalam kereta tu...
aku terpakse keluarkan sikit...boh dulu kat tepi jalan..
dibawah terik matahari..peluh jantan mula terpercik.
And what made me feel thankfull to Allah is dugaan ini berlaku di persimpangan 
nak masuk rumah aku. I'm cannot imagine if this situation berlaku dekat Highway!!


Sebab tu aku sangat bersyukur....Allah telah permudahkan urusan hambaNya. Belive,
Allah takkan uji hambanya melainkan ia sesuai dengan kemampunnya.


Very sad look at this picture....tak pernah jadi macam ni..
On the time aku service, tapi still die nak merajuk dengan aku..


Dan selang sehari, I came close to the workshop..and look at my car...
=_=" SEDIH SIOOOTTT.......Habis badan awak kene robek2..

Saya harap awak cepat semboh yer...saya sentiasa doakan kesihatan awak,
maaf kalau sebelum awak sakit, saya ade buat awak tersinggung, saya pakse awak pijak lobang what so ever, dan saya tau saya salah sebab tak sempat nak mandi sama2 dengan awak sebelum balik haritu, tapi saya sempat bagi awak minum kan? Saya tunggu awak semboh, doktor cakap lagi 2 hari...dan kesihatan awak tak serius sangat, cume ade bahagian organ awak terpakse ditukar dengan yang baru..saya sedia menerima apa jua keputusan doktor, dan sanggup keluarkan duit ratus2, yang penting awak selamat. Dan kite kembali bersama. 

Barang2 yang dalam kereta, separuhnya aku keluarkan tarok tepi jalan. Aku angkat barang2 tu dalam jarak yang agak jauh....Penat dia tak payah cakap lar kan. Petang tu, aku tido kepenatan...dan lepas bangon tido...ade note dekat Whiteboard bilik aku...note dari adik kesayangan aku, Batrisyia Balqis, yang sangat2 merindui abang dia balik...(sebab nak main Iphone =_=")

Aku tersenyum baca note dari dia....


Sayang kamu jugak... :)



P/s : kawan2 yang tompang barang haritu...beg2 korang ade kat bengkel, bersama kereta aku...kalau nak ambek cepat, call aku dulu.

1 comment: