Sunday, May 27, 2012

Aku masih gigih bekerja lagi.

Assalamualaikum.....

Takdir mengatakan aku kena demam harini. Sebenarnya tak lah rasa macam teruk sangat. Tapi bila malas lagi tinggi markah nya daripada rajin maka.....sms ini pun dikirim...


Actually sound like sad, sbb ini adalah kali pertama sepanjang dari hari pertama aku kerja, aku tak pernah cuti..(Penat tak yah cakap lar kan). So tak dapatlah aku nak pecah rekod diri sendiri, bekerja tanpa cuti. Nak buat macam mana, aku ni bukan gagah sangat....tambah lagi dengan beban kerja yang perrgghh....nak kentut pon tak de masa. Serius.. 

Yang buat badan aku demam adalah punca dari kerja malam. Now aku change time table, dulu awal2 aku masuk pukul 10pagi - 6/7/8mlm (ot ikut kemampuan) tapi disebabkan beberapa faktor tertentu aku mintak tukar jadual dgn bos, so jadinya 11mlm hingga 7/8/9pagi (ot ikut kemampuan). Sound like aku jadi macam burung hantu.....


Balik kerja, mandi semua..terus aku tdo tebongkang....jangan tanya aku bangun pukul berapa. Sebab rasanya ada bom meletup kat ruang tamu pon belum tentu aku nak pegi tengok! =_= teruk gile. Rosak sistem badan. Sebab tu harini aku demam, aku rasa sistem badan aku dah terlabik terbalik. But yang penting keje malam tak sesibuk kerja siang. Customer datang tak henti2 mcm @#$..... jer...

The key point sekarang ni kalau aku asyik nak menyalahkan keadaan je pon tak manis jugak orang cakap. Hidup asyik nak mengeluh payah lar kan, so? Yes!! Forcing myself to say :

Aku masih gigih bekerja lagi!!

Bunyik macam wow! hebat sungguh anak rosli ni...(baru tau ker) Ok lar..tujer ar  nak cakap, pesanan pada diri sendiri jangan malas! jangan banyak merungut...ikut kemampaun, peace...happy, cool..#


Tak macam mamat kat atas ni..badan kuruuusss jer..tapi semangat dia bekerja pergghh...kentalll! superA! 12jam kerja? Steady jer..24jam pon pernah kot..tak heran...Stamina kuat gile..curik tulang pon tak pernah..ade jer kerja dia akan buat. SELUT sama kau fizi...u are d hero...kalau kau tak datang mungkin bankrup office kite tu..



Bukunotakecik : Kerja 2bulan jer. Hujung bulan nanti kita enjoi puas2 ok? So, masa yang ada ni, berkorban la sikit..jangan malas2..Muka ala senyummm..



No comments:

Post a Comment