Saturday, January 14, 2012

Mid Night Monoloque.

Assalamualaikum...



Have to say yang aku dah tersangat lama tak melihat dashbord blog. Sedih mmg sedih. Banyak sangat memori yang aku terlepas utk kongsikan dekat blog ni, masa terus berlalu....dan memori2 itu turut sama berlalu...Kadang2 aku tersenyum sorang2 mengenangkan segala yang manis itu berlalu begitu sahaja...ye! semuanya manis2 belaka...tapi tak der lah sampai kencing manis...suam2 suku je. Bangun pagi tadi sangat lewat dan mandi pon lintang pukang....start enjin, pecut terus masuk parking, masuk kelas dan jawab kuiz dengan penoh yakin...begitulah seharian hidup aku kat sini...


3 Januari 2012.
Waktu petang yang sangat kusut dengan kepadatan penghuni rumah, 2org sahabat aku tinggalkan rumah sewa...actualy rezeki mereka, diorang dapat asrama atas rayuan dan sbb2 tertentu...maka daripada belas2 tinggal lah 8org. Aku hantar diorang balik asrama dengan hati yg cool...time tu radio hot fm pasang lagu sedih....mcm tau2 jer. tapi mmg...disebaliknyer mmg aku rase mcm akan kesunyian selepas mereka be2 tiada...konon2 nyer lah....tapi kini 10 hari berlalu...rupe2nyer...tak der lah boring mane...hidup seperti biase...relaks..always nice day...


8 9 10 Januari 2012
Tibe2 hobi aku diwaktu petang adalah memancing. Bunyi mcm tak percaya je kan...tapi hakikatnyer aku mmg hebat larrr....setakat ikan puyu kat blakang umah ni..5 6 saat je dah boleh 3eko....itu pon sbb paritnyer kecik dan betakong tambah plak ikan2 tu lapar....cube kat parit besar depan Ildas tu? 5 6 jam pon belom tentu sangkut dekat pancing 15nggit tu...but ape yang aku nak cakap kat sini yang rase mmg sangat cool bile lepak sambil pancing ngn member2....Roti dan kaya wajib ade bile aktiviti ini dibuat diluar kawasan umah...tiada gambar yg sempat di "Snap" sebab handphone aku tak canggih...



lalang2 yang mencacak masuk ke dalam kulit aku menyebabkan aku tergaru2...menyebabkan ikan haruan ragu2 nak makan umpan aku...

11 12 13 Januari 2012
Pagi yang sangat indah....kaca TV kat depan membincangkan ttg isu semasa negara...roti disapu dengan planta dan taburan gula ditambah sebagai pemanis pagi....pembakar roti dipanaskan, dan 5minit berlalu roti bakar siap dihidang bersama tea o panas. Begitulah hari2 aku diwaktu pagi sebelum melangkah ke kelas..tapi sebaliknyer jika aku terlewat bangun...bukan setakat tak sempat buat roti, gosok gigi pon lintang pukang...baju main campak jer..dengan niat dihati, balik nanti aku kemas lar....start enjin,masuk paking,masuk kelas...tarik nafas lega.



Bagitau yang semester5 bukan lah masa untuk aku enjoi sangat, kuliah dah 3 minggu bermula. Back to basic, impian dan harapan aku pada tahun ini adalah sangat tinggi. Maka sekiranya aku "main2" dalam pelajaran, so tak hairanlah kalau cita2 aku pon tak kesampaian nanti....tak mau lah macam tu. try to balance jugak....

Study dekat rumah sewa yang serba mewah mcm ni mmg jauh beza dengan study dekat asrama time sem123 dulu. mmg sangat berbeza. So kalau kiranya aku banyak habiskan masa untuk "membuang masa" maka hanya sia2 aku menanam harapan.....

Actually asgnment dan mini projek dah mula melilit dekat kepala otak aku...Cabaran demi cabaran datang tanpa diundang. Projek mini yang meruntun aku utk berfikir panjang, kreatif dan innovatif bersama kawan2 aku....Belanja wang ringgit dan "masa" sangat dipengaruhi dan yang paling penting perlunya "kesepakatan dan tolerate" antara ahli dalam satu kumpulan..baru benda tu boleh gerak.

Terpandang baldi kat sudut dinding tu...melimpah ruah dengan baju2 yang belum basuh. Bukan tak der mesin...ade..cume tak der mase nak menghantar beliau2 tu masuk ke dalam mesin...so kite kumpol sampai tinggi, rase2 dah sakit mata...baru kita humban masuk beliau2 tu kt mesin. ok?

Malam2 mcm ni rumah sunyi sepi....yang lain pegi lepak kat laman...bukan lepak. tapi diorang pegi buat keje (keje la sangat..)...kat sana line laju, ade wifi...aku tak ikot sbb aku dah mmg ade brodbend. Line kat umah ni pon boleh tahan....Tu aku malas nak pegi..Lagipon aku tak minat lepak lama2..

Mata aku dah lebam pandang screen laptop so setakat ni dulu..esok aku update balik...dah tak pasti dan tak tahu ape nak dikate....jgn buang masa..kite stop...jom bace buku...Assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment