Monday, January 23, 2012

Give me a minute.

Assalamualaikum...

Dah hampir 4 hari aku keseorangan kat rumah. Parents ngn brother sister semua balik kelantan, lawat nenek yang sedang tak berape nak sihat...bila sorang2 kat rumah terasa sangat lonely tambah pula kalau aku tak buat apa2...mudah saje fikiran aku melayang layang jauh entah kemana....


kat luar hujan lebat...KL kini sentiasa basah dengan air hujan...berbeza dengan cuaca rumah sewa aku di Sg.Apong Selangor....matahari memancarkan sinarnyer sampai muncol bayang2 fatamorgana di sepanjang jalan menuju kampus....Dan sekarang 4.06 minit petang jari jemari aku mula mengatur pergerakan untuk berkongsi sedikit cerita ttg semalam..harini dan kelmarin...

Tanggal 20 Januari 2012...Aku melaburkan sejumlah wang dari bank islam untuk membeli sebuah smart phone baru. its like mcm wow! amir sangat owesome sekarang...tapi hakikatnyer aku biase2 saje...masih seperti dulu...mula2 yang ku idamkan adalah Blacberry Tourch tapi setelah dinasihati oleh cine kedai tu, aku beralih arah pada iPHONE4 ... Setelah menggenggam iphone4 ini, mlm berikutnya aku sangat susah hati....seperti ada yang tak kene dengan pelaburan ini...namun aku percaya,aku tidak melakukan sesuatu yang sia sia kerana restu abah dan ibu telah aku mohon terlebih dahulu sebelum membuat pelaburan ini, dan mereka sangat sporting...Alhamdulillah, setelah sekian hari berlalu, semuanya tampak begitu cool dengan iPHONE4 ini...cuma...............


Masalah yang timbol ialah sangat banyak function yang aku masih perlu belajar dan whatsoever download sane download sini yang memerlukan internet dan sekiranya aku lalai dan sangat ketagih dgn benda2 ni....mungkin 90% masa aku hanya spend utk benda ni? Bunyi mcm sangat terok! Disebabkan itu, aku sentiasa berdoa kepada Yang Maha Mendengar agar tidak memesongkan akidah hambanya ini dan senantiasa berdoa agar diberi petunjuk dan hidayah ke jalan yang diredhai Nya.. Semua ini adalah rezeki daripada Allah dan aku sangat bersyukur...

Cool....pelahan2 aku belajar utk full knowledge dgn smartphone ni...hope kawan2 kat psis nanti dapat membantu especially yang dah lame berpengetahuan ttg gedget2 ni....

Haritu sempat turun KL nak tebus boucer RM200....aku tak tahu nak beli ape time tu...finally aku gune 50 dulu, baki 150 aku gune time cuti maulidurrasul nanti....50 yg aku gune tu just dapat buku marketing dgn story book perang badar..ok lar tu..

Masa berlalu sangat pantas. Aku sempat buat beberapa asgnment dan ulangkaji sedikit tutorial time cuti tahun baru cina ni...Diingatkan sekali lagi, semester ini adalah semester pendek...kalau tersilap langkah...menangis tak berlagu nanti...menyesal dgn ape yg dah terjadi pon dah tak guna, so always workhard dan fokus!

Dalam pkul 8 or 9mlm mungkin abah ngn ibu akan sampai ke Kuala Lumpur...sangat merindui mereka, esok aku dah nak pulang semula ke Selangor...tak berapa nak rase kemeriahan cuti bersama insan tersayang,sbb mereka tak ade...sbb ape aku tak ikot? sbb nyer.....asgnment bnyk...bnyk ke? cakap jer bnyk...tapi tak nampak buat pon?

Ok lar...rumah bersepah...barang2 pon belom kemas...mungkin ibu balik nanti dia akan menjerit tgok rumah yang macam tongkang pecah ni....jumpe next time, selamat bercuti utk semua..... :)

No comments:

Post a Comment