Saturday, December 31, 2011

3minit : Atas apa yg berlaku.

Assalamualaikum.

Sebenarnya tak terlintas dihati aku nak update malam ni. Sebabnya aku baru balik dari psis to KL....drive pnyer laju smpai sakit pinggang belakang..mood aku sgt blurr dan do not know what to say.

BUT! Atas apa yang berlaku keatas diri aku baru2 ini, ianya sedikit sebanyak mengganggu emosi dan "nama" aku sendiri. ape tu?

Ye. Ini adalah risikonya. Org politik kata, "Kalau takut dengan risiko, jangan bicara tentang perjuangan". Dan sekarang kata2 ini dah meresap masuk ke dalam jiwa aku. kerana apa aku cakap mcm tu? kerana tempias nya perjuangan aku, menyebabkan kesan yang aku dapat adalah seperti yang aku tidak sangka kan.

Apa yang aku perjuangkan? Budak malas macam aku, tak layak bercakap ttg perjuangan, dan budak malas macam aku jugak tak layak nak menegur orang. nanti orang kata "emak ketam sedang mengajar anaknya cara untuk berjalan betul" thats right?

Aku hanya mampu menggelengkan kepala diatas perbuatan segelintir sahabat aku yang alahai.......tak tau lah nak cakap mcm mana, mungkin korang yang tengah baca mcm blur2 lagi apa yg aku tulis ni....sebab secara peribadi aku katakan yang aku mmg tak nak masukkan benda2 ni ke dalam hati aku! (tapi kenapa kau pegi tulis!)

Ok aku story sikit larr....Pada suatu hari......

Menegur seorang ketua minggu suai kenal diatas panggilan yg aku dapat bahawa,semua pelajar mggu suai kenal ini tidak diberi makan dari tgh hari smpai ke mlm...menyebabkan mereka tiada tenaga smpai ke mlm. Dan juga menegur si ketua agar tidak bersikap berlagak. (intonasi teguran dalam ayat yg sedikit keras)

Padah diatas teguran ini....aku dihamun dan dicela habis2an sehingga aku tak pernah baca dan tak pernah komen pon apa yg dicela.(tak larat sbb banyak sgt)

kalau seorang tidak mengapa lagi...tapi rejim2 mereka turut turun padang mengeji teguran aku..tak pasti ianya melibatkan pensyarah atau tidak. dan yang aku sedih...Seorang sahabat yg aku anggap mcm abang aku...yer...abg aku!...sanggup membunuh aku dari belakang..mcm2 ayat dia di fb diikuti dgn bilangan LIKE yg ramai...

************

Diatas apa yg berlaku...kini aku sedar....sedar segala2nya, dan ternyata, tidak begitu mudah untuk melaungkan sebarang komen dan teguran SEKIRANYA! kau tidak mempunyai pengikut dan "nama"...

Akhir kata dari aku, sejuta kemaafan pada mereka, dan terdetik di hati untuk bersua muka, bagi menjernihkan keadaan..maaf dan mudah2an maaf ini diterima..atau biarkan saja ia berlalu.

*Tidak akan melibatkan diri dalam apa jua aktiviti untuk tahun terakhir sebagai seorang mahasiswa..belajar dari kesilapan, merenung dan bersyukurlah wahai Amir. duduk diam2!


Terima kasih yang support dari belakang....

Salamualaikum, selamat malam :)


" Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan " (Imam Hasan Al-Basri)

Hamba yg dhaif.

Monday, December 19, 2011

Kate-kate petang.

Assalamualaikum...

Kat luar hujan lebat. Baju sume dah angkat tpakse sidai kat dalam...Ibu tengah sibuk masak kat dapor, bagitau yang malam ni ade "org" nak datang...My nenek dari kelantan dan sekutu2 beliau nak makan mlm kat dumoh arini...air tangan ibu aku meme tak der sape boleh celeng...so tak hairanlah diorang terpesona bila diajak make kat dumoh aku...kalau tak datang rasenyer mcm rugi jer..

**********

Pagi tadi pegi tukar bateri kereta tau. RM170 terbang. Ade lagi yang aku tukar..Swiss tingkap tepi..dah jem..so aku ambek keputusan nak tukar gak,aku rimas masalah2 kereta ni...so terbang lagi RM110. Keseluruhannyer abah yang support. die bagi lebih haritu sruh aku berjimat, emergency dan sbagainyer, tapi tanpa pengetahuan dia, RM yang die bagi suruh berjimat tu aku dah tibai repare ngn shoping mcm2..tinggal lar berapa keping jer lagi. But aku still save tau!.

**********

Setakat ni kewangan aku mmg tak kukuh..ptptn pon 30hb ni baru masok....Harap abah jer yang suap duit. kalo tak der dia, tak tahulah mane aku nak korek..tak kan ASB kot...Aku tengok baju2 kemeja aku dalam laci dah cecah 10helai...banyak dah tu...tapi macam biase, nafsu aku mengatekan "baru 10! org lain ade 20 tak kecoh poonn"

So semangat aku membare2...Suatu petang yang indah...aku pon naik ke tingkat 3 (3 ke 4?) SOGO... JENG3X....tebeliak bijik mate pandang ayat SALE! SALE! SALE! Tangan aku dok belek2 baju kemeja warne kelabu SEED...Usap2 baju tu macam usap bulu kucing betina.. ."Give me try 1st"...

Dalam fiting room dah pakai2 sumer "ermmm....tak jadi lar...kau mmg cantik baju,...tapi bukan sekarang ok...Ingat peasan abah...saving sikit...kau stay dulu kat sini 2 3 bulan...nanti aku datang lagi, baru aku ambik kau bawak balik ok?" So dengan muka slumber, kemeja kelabu tersebut digantung semula..by2..

**********

Aku rase tak perlu tunggu hari ibu or hari bapa untuk ucap terima kasih and what so ever..sebab tiap2 hari pon hari ibu and tiap2 hari pon hari bapa..mereka sumber inspirasi aku dan mereka juga orang kuat yang sentiasa ade dibelakang aku untuk memberi aku semangat dan sokongan,doa serta harapan agar anak lelakinyer ini suatu hari nanti boleh menjaga mereka dan berjasa kepada negara (hebattak?). Always love my moms and dads..Aku berdoa kepada Allah,agar dikurniakan umur yg panjang serta kesihatan yang hebat! untuk mereka ber2...amin..


Note's :

Seorang pendengar menelefon penyampai radio..tut..tut..

Pendengar: Helo, sy nak buat ucapan
Penyampai: Ye, silakan
Pendengar: Saya nak buat ucapan untuk ayah yg tengah basuh kereta, mak yg tgh memasak, abg yg tengah tengok tv.. dengan ucapan.. TENGAH BUAT APA TU?#



Saturday, December 17, 2011

Tamak selalu rugi..

Assalamualaikum...

Disebabkan aku sekarang seorang yang sangat obses (tahap terkawal) dengan game Empire Allies....maka sehari tanpa game tu, aku rase tak senang duduk..memikirkan jentera2 aku, duit2 aku, tanaman dan sama waktu dengannyer. Secara kesimpulannyer kalau korang main game tu korang akan tau sendiri "filling" permainan tersebut.

Nak dijadikan cerite...disebabkan terlalu tamak mengumpol syiling (Untuk agenda tertentu) seperti membina projek bangunan angkasa bernilai 1juta, membina empayar mewah dan aset perang yang kuat, maka berminggu2 dan berbulan2 lah aku menghadap game ni...segala jenis perang aku dah tempuhinyer pun.

Dan kisahnyer yang aku nak cerite ialah...aku baru sahaja kehilangan 250,000 SYILING! (bunyi KLCC runtoh)

Untuk pengetahuan korang, tempoh mase untuk kumpol syiling sebanyak tu adalah lebih kurang 1Bulan tau tak! Nak kencing pon tepakse tahan2 sbb nak fokus perang pnyer pasal!
Mesti korang tanyer...mcm mane boleh hilang nyer?

Hm....tulah....tamak selalu rugi...aku banyak main taktik kotor dalam game ni (nadakesal)...mungkin balasan dari tuhan....ini baru dunia....

Benanyer 250ribu tu rasuah untuk dapatkan sebuah tawaran kapal perang. Maksodnyer mengikut kate game tu, kalau nak sebijik kapal perang what te tut tut entah name die, aku kene bayar rasuah 250ribu dan disusuli dengan syarat2 berat yang lain. baru boleh dapat......

Dan lepas je bace tawaran tu...Tangan aku TERRRRgatal dan secara tak sengajer TERRRLayan syarat tu....so aku pon tekan benda tu...Dan....aku mcm kene pukau 5saat....mata aku dah mula berkace2 bile tgok duit dalam simpanan aku susut sebanyak 250ribu...#takgunekau!

Fokus dekat tanda right tu...Kurang ajar sunggoh! Rasuah plak tu! Haram tol! (Klik utk tumbesaran gambar)

Dan setelah peristiwa haram tersebut berlalu..aku akan lebih berhati2 dalam setiap tawaran dalam game ni...(SambilLapAirMata). Ape pon terjadi aku akan berusaha yang terbaik demi empayar yang diberi nama "Tanduk Emas"....tepok tangan..tepok tangan...

#Entah ape2 lar aku ni..buang karen betol....Dah lar...malas aku nak crite panjang..bukan korang faham pon..Ok sebelum besurai aku bagi korang tgok "Empayar Tanduk Emas" aku ok? Jeng3x....bukan senang nak freeShow mcm ni tau!!! Suprise.....................

Tanduk Emas yg tak seberape nak emas...(Klik untuk paparan skrin 3G iPhone)


K..Bai....

Nota : "Game ni adelah game FB pertama yang aku layan sepanjang 20Tahun hidup" ketagih tahap kronikel...

Note II : Zaman sekarang, Tamak selalu untung..yg selalu rugi tu, mungkin  org tu tak der skill bisnes...

Note III : Maksodnyer kau rugi sebab kau tak der skill bisnes lah? Bukan ker Business Managment kau dapat B+ sem lepas?

Note IV : Hei hei hei!!# =_=''




Wednesday, December 14, 2011

Back To School Again..

Assalamualaikum...

Petang2 macam ni memang aku tak der keje sangat..setakat tolong ibu aku angkat kain,buang sampah,kacau gulai, itu semua tutop mate jer aku buat...lepas tu masa untuk melayari internet tanpa henti sampai 12mlm tanpa gangguan...

Sekali sekala terlintas dekat fikiran aku, bile dah masok ke PSIS nanti, mungkin dah tak berpeluang aku nak on9 24jam macam ni...mungkin masa-masa aku lebih banyak berhadapan dengan buku tebal2, calculator saintifik, muke pensyarah, kertas soalan test,kuiz,asgnment dan seangkatan dengannyer...Semua ni kemungkinan jer ianya belom pasti sebab bagi aku, tanpa FB dengan Blog...Hidup macam sunyi sepi, macam terjatoh dalam longkang kumbahan yang tertutup...gelap jeerrrr....

So kat sana nanti aku macam biase, akan berjalan sorang2 (mata usha2 kiri kanan takot member2 aku nampak) menuju ke Perpustakaan Politeknik Sultan Idris Shah semata2! untuk bukak Fb! hahaha...tak der lah..Untuk buat Asgnment lar sekali...ape ingt aku terok sgt ke?

Tip Top jer aku dah melangkah ke FINAL SEM! Yeah...its look like a winner (mcm iklan kat tv). So menipu lah kalau aku tak cakap yang aku berbangger dengan diri aku sendiri...kan kan...Gitulah..Perjalanan hidup 2tahun kat PSIS tu mmg manis...semua aku dah harongi...rasa dia macam sirap laici kang...sejuk2 manja..aww...naik bulu rome...Jom tengok gambar2 kat bawah ni :


Ini adalah katil kesayangan aku masa sem1..masa mude2 dulu..rambot belah tepi..skema jer...
Barang2 aku serba lengkap...limau 2kotak, air 2kotak...jangan jeles...hahah..
Besepah katil aku disebabkan cuti sem yang agak panjang, 
maka tobek2 lah katil ni sebab nak design balek..


Disebabkan aku kawan baik dengan Eric Leong pengacara Casa Impian tu...maka bilik aku pon sangat kemas dan beutiful garden dalam masa 1jam jer....Tikar hijau tu aku beli dekat Sg.Besar...kau ade?
Disebabkan time ni aku nak tangkap gambar, spender dalam baldi tu pon tak nak lepaskan peluang utk turut bergambar bersama, tiba2 dia terkeluar menunjukkan yg tak sepatotnyer...So Sweet...


Time sem1 aku duduk ber4....kami dah macam adik beradik....Dan yang penting, pagi2 time nak ke kuliah...walaupon jam dah pukul 7.30pagi!! towel kitorang still tergantong..bermaksud sorang pon belom bangon lagi...memang great! Tapi tu semua tinggal kenangan..antara kami ber4, hanya 2org jer yang meneruskan perjuangan, lagi 2 dah berhenti...tak der rezeki...sedih jugak tapi nak wat camner..
Kejuruteraan awam+kejuruteraan elektrik+kewangan dan perbankan islam = Kami Penggerak Ekonomi Malaysia.


Sekarang aku dah sem5.....Bilik ni dah tinggal kenangan adabi...
Yang penting seawal semester 1 hingga semester 3..aku tak pernah dapat C dalam mane2 subjek..
Hahaha...belagak tak aku? tak derlah..bagi aku itu semua anugerah dari Allah kepada aku atas Doa,Usaha,Ikhlas dan Tawakal sebelum menjelang final...singkatan dia D.U.I.T...


Ni mase sem1 tak silap....Petang2 hobi kami mane lagi kalau tak ke pantai selat melaka belakang PSIS..Tak taulah ape yang kitorang nak buat lagi dekat PSIS tu..Sedia maklum PSIS ni tempatnyer tersorok dalam hutan sikit, so student2 dia jadi gile disebabkan persekitaran yang kurang entertainment...Kami bersosial dengan cara bergambar mcm budak2 kat atas ni...


Jeng3x.....Masa berlalu dengan pantas sekali...Kami dah pon masok semester 2!! Abang Amir memang sangat baik masa ni....semua junior2 hormat pada abang Amir...Hm...sem2 mmg makin tough dia punyer pengalaman...Hidup aku tunggang langgang time sem2....tgok gambar kat bawah ni..


Ni katil aku mase sem2...1 bilik 2 orang...Mesti korang akan tanyer, kenapa bilik Abg Amir kemas sangat ni? Aku akan jawab : Waktu ni Abg Amir dilande Stress tahap 4...Roomate Abg Amir pon ganas sikit orang nyer, kene himpap, rebot selimut malam2, itu dah perkara biase....Nak tunggu kemas, sila datang ke bilik abg pada hari Ahad....


Pejam Celik...dah naik sem3....sem kali ni aku lebih aktif sikit..sana sini aku join...Bermulanya semua itu sebab aku bertanding dalam Pilihan Raya Kampus, time PRK, Seluruh Politeknik ada poster muke aku... Dan hasilnyer aku menang dalam kerusi exco, menewaskan musuh2 yang lain..so secara tidak langsung aku diangakat menjadi exco jabatan perdagangan,Jawatankuasa Perwakilan pelajar..
Aktif sana sini...tapi aku rase aku macam hopless jugak, sebabnyer aku rase aku tak dapat membantu student2 poli,aku tak dapat nak mendengar keluhan diorang,aku rase JPP mcm syok sendiri..so aku nekad lupakan JPP selama2nyer..kini aku anti kepada JPP..


Aku dah carik gambar katil mase sem3...tapi tak jumpe...hilang kot...ini jer yang ade...hahah...ni gambar katil aku masa sem3...aku sengaje conteng ayat FREEDOM sebab waktu ni aku dah nak berambos dari PSIS....tanggal 28April tamat sudah aku harungi sem3...Boleh aku cakapkan yang sem3 ni amatlah tercabar kesabaran aku...pahit manis payau semua aku telan...sampai muntah2 tepi longkang..Tapi semuanyer dah berlalu, dan sekarang aku dah besar...semangat baru dan harapan baru...Its time to Praktikel!


6Bulan bertapak kat KWSP (Sem4)....Pergh...kenikmatan tidak terkata...
Pengalaman mencurah2....Tingkat 17,Seksyen Bajet,Jabatan Kewangan Sentiasa Dihati....

dan kini.....
pejam celik....
aku sudah di tahun akhir....
Tak lagi duduk dalam asrama....
Tercampak dekat rumah sewa....
Bersama aset kesayangan meredah Sabak Bernam..WJP 49XX...
Segulung Diploma hampir di genggam....


Aku lebih matang, pandang ke hadapan....sekalipon jatoh tergolek anjing...aku bangkit sorang2...belajar dari kesilapan..banyak berfikir, banyak berdoa...Kurang 10 hari lagi, untuk aku memulakan kehidupan baru sem5...Sengajer aku coretkan semua kenagan2 aku, bermula dari sem1 sampai sekarang, sekurang2nyer bila aku dah tua nanti, bila aku dah tamat pengajian, aku dapat gelak sorang2 bila bace post ni...
Dan aku menulis semua ini agar aku tidak lupa akan ape yang telah aku lalui dalam kehidupan aku sepanjang 20tahun ini...lebih2 lagi kehidupan kampus di PSIS yang memang dah sebati dalam perjalanan hidup aku...


Ni gambar Jabatan Perdagangan....dekat Universiti panggil Fakulti, dekat Poli gune sistem Jabatan...
Kuliah aku semuanya dekat bangunan ni, naik tangga sampai tingkat4...tecungap2..masok kelas air cond rosak...tu sume perkara biase...Datang kelas lambat kene nyanyi lagu Politeknik depan kelas, baru boleh masok...tak siap asgnment, begadoh hal2 kecik...macam2...its all about our memorys...

Akhir kata dari aku....terima lah gambar kat bawah ni...


Garden of knowledge....


Centre of Islamic @ PSIS.


Buat mereka yang baru nak melangkah masok ke PSIS ni.....
Selamat Maju jaye saya ucapkan.....
Buat yang terbaik.....semuanya kerana Allah dan ke dua Ibu Bapa kita....
Sama2 kita majukan Politeknik,

Klik dan sila hayati gambar diatas..sebijik macam life aku kat PSIS dulu..haha


Kalau dah bermula sem baru nanti...mungkin Blog aku dah tak der post2 baru (jarang update)....manekan tidak...kami Student Banking & Economic, sibuk macam perdana menteri..sampaikan....
"Nak terkentut pon tak der mase"?


Salam Perjuangan,
Back To School_21/12/12







Sunday, December 11, 2011

Detik Demi Detik Ku Hidup.

Assalamualaikum...


Semenjak kebelakangan ni..aku blur2 je dengan ape yang aku buat...kadang2 aku banyak salahkan persekitaran aku..ini tak kene,itu tak kene...so secara tiba2 benda2 ni membunoh hati dan perasaan aku, lantas aku jadi seorang yang sangat pendiam dan kuat marah...kadang2 luar jangkaan..susah nak cakap. Memang aku selalu salahkan surrounding aku, example member2 aku, duit tak cukup, malas nak jalan jauh, kereta, kampus life, everything....ade jer. Its not lah aku langsung tak bersyukur! aku pon manusia biasa....selalu buat silap...harini menangis minta ampun pada Allah, janji tak buat lagi...Tapi selang 2 hari...bangun suboh pukul 10..? ape benda nye tu? Doa dan Usaha tak selari..manakan dapat keberkatannya? Subahanallah..


Belum pun bermula semester 5...tapi bahang kebosanan mula terasa, tambahan aku duduk rumah sewa sem5 ni..jangan terkejot lah ayat yang bukan2 keluar dari mulut aku nanti. Aku jenis yang tak berapa nak pandai menjaga diri sendiri. Pemalas dan kuat berfikir benda2 yang tak sepatutnya difikir. Maaf dekat kawan2 yang kurang senang dengan perangai aku, kerenah, banyak songeh dan kadang2 ter kurang ajar...tegur lah aku ni...aku sedia untuk ditegur..wordless kadang2 tu aku tak tau nak cakap ape...aku cepat bosan...sebab tu time korang bersembang sakan, aku malas nak layan...aku sendiri tak tau ape yang aku nak? how?



Benda2 macam ni yang buat aku tak bersemagat nak buat apa yang aku impikan selama ni....Cita2 setinggi langit tapi mcm aku cakap tadi...doa tak selari dengan usaha..."Ya Allah, kurniakan lah aku sebuah ferari dan duit bejuta dalam akaun bank" Boleh ke doa macam tu? Mane usaha?


Selalu jer aku persoalkan dengan kawan2...."aku kekeringan duit" Sedangkan Abah baru jer topap seribu utk perbelanjaan sekolah aku...tapi aku masih cakap tak cukop? yuran semua dia support, mane ade anak orang lain macam tu? member aku masing2 gune duit sendiri, siang keje mlm keje...aku jer yang masih disuap...Hidup terlajak senang macam ni lah jadi nyer.....Bila duduk dekat rumah sewa yang serba kekurangan skarang ni, baru aku tau, langit tu tinggi ke rendah.....kulit selama ni tak pernah kene gigit semut, sekali kene....merah muke tak terkate..


Aku akur dengan segala2nya...perlahan2 aku cuba utk mencari perubahan.....diam aku tak bermakna kosong! Tapi akan aku pastikan yang diam aku benar2 berisi suatu hari nanti! Kawan2 tgok aku mcm Wow..Cool giler budak ni, kuat semagat, berani bercakap, Hakikatnyer...aku seolah2 berada dalam dunia fantasi...syok sendiri, always rasa diri ni betol dan....tak tentu hala....samar2 mencarik jalan...tersungkur pun tersungkurlah...janji masih boleh berjalan....orang lain dah sampai ke seberang, aku baru nak mencapai pengayuh..its not Falsafah, but its come from my heart..truly wordless.


Aku selalu tersenyum depan kawan2 aku...bergurau, comel2 mcm budak2...Soalan2 aku semua nyer mcm budak2..nak kencing pon tanyer member dulu, always caring dengan org, cute2 jer aku ni..hakikatnyer...PECAH! itu semua nak sedapkan perasaan jer...member aku si z tau lah Kot aku ni mcm mane orgnyer...bagi dorang mungkin aku ni separa gile. tak per...tak der masalah semua tu...bagi aku


Selagi Hidup bersama masa maka selagi itu juga hidup itu dewasa bersama usia...


Sebenarnyer dah hampir setahun lebih aku menulis blog..ini post yang ke 2++....Realitinyer aku sendiri tak tahu apa yang aku cube sampaikan...korang yang bace mungkin akan terkeluar sebuah ungkapan khas untuk aku, tapi aku yakin ianya mmg akan buat aku tergelak sorang2....tak per...Blur sekalipun..Aku cuba menulis sampai aku menutup mata.....ini sebuah diary kehidupan, detik demi detik...
"Dalam perjalanan pulang melalui lorong hidup,pasti ada cerita tersangkut di kaki limanya"

Friday, December 9, 2011

Tazkirah Fb.

"Klik untuk tumbesaran gambar.."

Terima Kasih Ustaz, Masih sudi tegur anak murid dia...

Langkah semakin hampir..


Assalamualaikum...

Nak bagi tau yang aku baru je balik dari Sabak Bernam...untuk ape pegi hulu tanjung tu? Untuk aku lapor diri, interview lepasan li..mood nervous tapi bila jumpe dengan kawan2 aku alan,zamer aku try untuk cool sikit, kitorang gerak satu kereta, ...gerak pukul 10.30 pagi sampai rumah sewa dalam pukul 1 lebih rasanyer...Alhamdulillah perjalanan semuanya selamat..

Sekarang ni aku kat dalam rumah sewa, rumah sewa ni mmg besar lah,toilet ade 2, dapor ade 2, peti es ngn mesin sume dah ready,  puas hati jugak lah, cume biaselah, kalau dah kampung mcm ni, nyamuk tu mesti lah banyak, so kulit aku jenis kulit bandar..faham2 lah...tebeliak jugak bijik mata menahan gatal...tapi tak lah serius sangat...mcm “org” tu cakap...lama2 ok lar tu..

Macam2 ar dugaan yang aku dapat kat sini, biaselarr..bila hidup dengan kawan2...baru kita tahu, langit tu tinggi ke rendah...aku ni jenis pendiam orang nyer...tak banyak cakap sangat, tapi banyak gelak lah...hahaha...so aku lebih rasa tenang bile duduk sorang2..mcm tu lah...lama2 jadi giler plak..

Sem5 hampir tiba...lagi 2 minggu aku rase...apa yang aku nak cakap kan kat sini...aku mencuba untuk menjadi yang terbaik hari demi hari...banyak bersabar dengan keadaan sekeliling dan macam2 lah..bak kate lagu najwa..senyum tak perlu kata apa-apa....yelah, kau belom tengok aku stress tahap kritikal lagi...ade yang kene penampar thailand nanti. Lama tahan ni..

Ok lar...tdo lar...aku pon dah tak der mood nak menaip lagi...otak masih penat, kejutan budaya...esok aku balek KL...Doakan perjalanan kami selamat...inilah kehidupan aku si budak blur...by. 


Saturday, December 3, 2011

END.

Rasa macam tak terkata...nafas aku tenang..harini merupakan hari terakhir aku kat office,semalam sambil jalan2 nak ke sogo, around 10.15 a.m, aku ngn member aku ade borak2...”esok kite dah last day mer” sambil angin kencang pagi2 tu, mmg aku terasa kesyahduan kenangan2 yang telah tercipta kat kwsp selama ni...tipu lah kalau aku cakap aku tak rasa ape2...

Ni sebenarnya mmg masa yang dinanti2kan...boring,bosan,mcm makhluk asing,sume2 yang aku maki selama ni telah pun berakhir, dan aku sedar..itu semua pengalaman yang tiada nilainya, banyak aku belajar kat sini..dari hari pertama aku melangkah kat sini, hinggalah hari ni...dugaan yang meruntun emosi,gelak tawa,sedih,bengang..semua pon ade...kalau nak dikenang mmg lar berjeler....tak payah nak kenang2 der lah kan...yang berlalu biarkan ia berlalu...

It is with a very very heart that Friday 2th, will be my last day with section bajet kwsp..i still feel that it was only yesterday that i introduce my self at monthly assembly at jkew, and yet is has been a very educational and enjoyable 6month at this department. Next week i start a new chapter in my studies at Polythecnic, and realy miss this site and thaks for everything given lah.

I thanks to all of Finance Department staff especially the leader of JKEW, En.Sazaliza Zainuddin, my bos at bajet, Madam Thilaga, Puan Halimaton..and also to all team budget, En.Hafizi,Pn.Izyani,Pn.shuhada,Pn.Haida,kak wan,kak pah..for your guidance, support, personal advice, and especially patience for 6month working with me..

Banyak lah nama2...kalau nak sebut mmg tak habes lar kan......Saya sangat berterima kasih dan semoga Allah sahaja lah yang dapat membalas jasa dan budi yang telah anda semua berikan pada saya... Semoga kebahagiaan dan kemesraan akan terus mewarnai kehidupan kita...panjang umur dan murah rezeki,InshaAllah kita ketemu lagi... Salam perpisahan. (Terima kasih JKEW)



"serius mata aku berkaca..."