Thursday, February 24, 2011

berDIAM....!

Assalamualaikum.....helow my folowers..wish very good morning and syukur to Allah we still life :) 
hari ni nak cakap tentang berdiam diri...yes! DIAM! berjalan menuju kuliyyah Mathemathic Managment dengan langkah yang laju...dan semestinyer mulut masih terdiam....folow at the back dua orang kawan saya, yang kerjanya bergurau memanjang.....menceceh2 sepanjang perjalanan menuju kuliyah....tertawa2 keseronokan... dan saya yang sedang berjalan di depan masih terdiam....sekali sekala diusik mereka be2....saya hanya memberikan senyuman sinis...."Korang boleh diam tak?". 
oh! its lucky lar this morning...its raining at Politeknik Sultan Idris Shah!!! nice moment kepada penunggang motosikal yg nk ke kiliyyah diluar sana :) hahaha... gurau :)


POLITEKNIK SUKTAN IDRIS SHAH.

Macam biasa...kuliyyah di adakan di bilik mesyuarat jp....ops! saya macam tak sangka saya antara yang terawal masok kelas? ha3...ape2 pun...bagi salam....duduk...dan terus berdiam.....eeee.....bosan nyer dengar diorang mencecer...open beg...take my earfon....on the song of when you look me in the eyes? oh men..
♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ^_^"

Tetibe datang budak kelas...bagi tau kelas tak der, but just give tips for test next week, and u can go back to study...Oh....hanyer mampu bersabar....toleh kiri toleh kanan....blah.....POYO!!

Awal pagi roomate dah tecangak kat bilik....balek jer...on9 jap...then tdo.....sempat lar begurau senda dengan roomate yang tersudut bace buku la tahzan....good boy u are lar...!

Sombong ke saya? em...its depend lar...saya seorang yang serius apabila dalam suasana yang memerlukan fokus dan keseriusan di tahap yang tinggi...dan jangan buat saya macam orang tak berguna, kerana saya juga ada perasaan....well....kesabaran ada batasnya, siapa yang mengenali saya, orang tu akan tau bagaimana sistem mood saya berpusing setiap hari...saya sering mengatakan kepada roomate saya, "kalau orang tu hormat kepada saya, saya akan hormat kepada orang tu.." helow....matang lar sikit...yes..its must when u are ipta student.ade mase kite gile2, kite gile2..ade mase kite diam! kite diam! weak!! geram tol!

iTs not lar banyak sangat duit saya ni...sume pon bukan duit saya...pinjaman and parents bagi, sesen pon bukan duit saya,so saya tak pernah berlagak, nak saya belanjer? jom pi kafe ^^,hAhaha.....dan bagi saya, apa yang saya nak beli saya akan beli...yang penting, saya tidak akan melampaui batas dan yang sangat penting..saya puas....(Surat khabar kalau saya beli,biar saya bace dulu! its the MUST.) 

lepas ni kuliyyah islamic banking operation around 2 o'clock....Cool jer dalam ape situasi pon.....Al-Kisah nyer dlam post ni, saya nak luahkan kata2 hati saya, yang selama ni kalau kawan2 tgok saya banyak berdiam dan macam sombong kan...tapi sebenarnyer tidak lah begitu, saya suka memerhati keadaan semasa, dan bila saya tak puas hati saya akan buat muka...kerana, apabila saya bersuara...takut orang yang tak biasa dengan saya, tersinggung pula...x perlar..hm....Yes! 2 3 orang student kelas saya, saya boikot dan bored!!! want to relationship whit her.. macam2 lah dugaannyer....saya tak boleh nak bercakap mengenai sensitviti dan tak perlu pun saya memikirkannya. biarkan ia berlalu sehingga KONVO menjelang setahun setengah lagi..InshaAllah... Namun saya percaya, kemenangan tetap berpihak kepada saya, SEKIRANYA! saya sedar diri saya siapa, tingkatkan disiplin diri saya yang semakin hancor ditelan masa, berwaspada dan cekap dengan segala cabaran mendatang,memaafkan kesalahan orang walaupun ia agak sukar dilakukan..and last..belive! Allah is always help u... prays and du'a to get it.

Apple dalam genggaman...gigit dan kunyah dengan rakus sehingga terpancut jus manisan nyer...cool...eh saya nak buat ucapan ni.. wish congratulation kepada PRO-MAHASISWA yang berjaya memenangi pilihan raya kampus di universiti2 tempatan, terutama kemenangan besar di UIA...it meaning mahasiswa need the CHANGE... saya di bumi POLITEKNIK hanya mampu menjadi pemerhati...nice democratic there. and salam perjuangan buat pejuang pro-M di UPM yang di tindas oleh HEP pentadbiran mereka. JUSTICE OF THE PEACE.


Ops...saya dah melalot? naper tak tegor...ha3...ok the last want, before saye post, saya ucapkan salam tengah hari kepada sume budak2 PSIS and terima kasih kepada yang tengah bace... kite relaks jer berbual2 dalam blog ni...x der sape pon nak halang, sebab Kite x buat salah dan x kacau orang pon...kan, ok belive that A NEW DAYS HAS COME to u....by by guys!!! Assalamualaikum..^^



Monday, February 21, 2011

Hari ni hari ISNIN !

Assalamualaikum.....pembukaan hari yang sangat blurrrrrrrrrrrrrrr...........oh same sekali saya sangat stress dengan asingnment yang betimbun2...lagi-lagi kalau berkerja dengan "group"? er.....malas jer nak sound...memang nampak saya banyak berdiam diri, tapi jangan fikir anda boleh memijak kepala saya.. pagi tadi bangon lambat...pukul 7.50 baru tersedar, sebenarnya saya demam dan tak berapa nak sihat...banyak kali terjage buang hingus tersumbat...dah la bangon lambat, kuliah pertama pulak ialah kelas yang paling mengerikan...BAhasa ARAb....oh hanyer mampu tersenyum jer.....

Roomate pon myb memahami mood saya yang kurang baik pagi tadi...pedulik lah die.. semalam time orang buat asgnment die mencece2 becerita dengan org lain..panas telinger ni mendengar nye...KORANG BOLEH DIAM TAK?? tegor pon x bekesan der....so buat muke tension sambil menaip perkataan demi perkataan dengan hati yang penuh kesabaran,sbab asngment bkumpulan kan...yang buatnye sorang!!!.....asgment pun berjaya disiapkan pada pukul 2pagi....oh! mase untuk memberi penghargaan kepada diri aku dengan ON9 FB.................malangnyer....x der ape pon yang menarik dekat fb tu...tgok roomet sebelah dah tido...hm ape lagi....shut down laptop, tido......#

tadi pagi dalam panggung syarahan....dah lar datang lambat....tecungap2,masok2 ekon pon tak pasang lagi...bender lah....tapi aku masih mampu berdiamkan diri....tengah seronok termenung...tetibe name aku dipanggil ustaz...MUHAMMAD AMIR 'IZZAT!!! oh ye saye? adekah kamu mengulangkaji ape yang kite pelajari selama ini? hmm..........aku diam jer....tandenyer? paham2 lar....ah..fogot it...! #

masa berlalu dengan pantas..aku dapat msg dari pusat lesen memandu, pukul 3 ni ade drive...hm....okey :)
berjalan pulang ke kampus dengan muke yang ketat...semua tak berani nak tego...sampai jer kat bilik..oh seronoknyer tengok katil :) tapi jangan mcm tu amir! asngment kau belambak! sekurang2nyer buat lar sikit...
okey....turutkan kate hati, memang mati...so saye on laptop....mule menaip...tap tap tap tap...masa sejam berlalu...aku sorang2 dalam bilik, pasang lagu sungai lui kuat2...makan roti.....dan tetibe terfikir mane roomate tak bebalik lagi ni?

tok tok tok....ade orang ketok pulak....masok!! oh faisal rupenyer, hantar minit mesyuarat yang dah disahkan oleh penasihat...Alhamdulillah siap setel pon.....! em...tetibe dapat masagge ade mesyuarat kelab petang ni?? HELLOW!!! What the meeting u want to do again? er! dah lar....penat lar saya nak berkata2 lagi...jangan marah! jangan marah! dan jangan marah! aku teringat ayat dari buku LA TAHZAN....


Meting pon meting lah...kepada President, saya sangat mengharapkan anda bersikap sopan dan PROFESIONAL dalam mengeluarkan kata2...ingat...bila kita berada di atas, sentiasalah kita pandang yang dibawah....ape pon, perubahan yang anda lakukan sangat memuaskan! :)

Tgok jam dah pukul 11.45......mase berlalu begitu sajer.....x tau lah, mase yang terlalu cepat atau saya yang tidak pandai menguruskan masa....... plan kerja hari ini ialah membuat asgnment dengan sedaye yang boleh with folow by hati yang sabar dan pkul 3 is drive petang nti rehat or sambung kerja dan yang penting kalau ade rezeki orang tu...saye nak bagi buah2an ni...jumpe kat kafe boleh?

Rutin hari ni sangat relax sedikit berbanding hari2 sebelumnya...ditambah lagi kelas ekonomi batal petang ni.. bagos lah tu....sangat berharap kepada Allah...setiap langkahku diredhai olehNYA dan dipermudahkan semua urusan ku..itu yang penting....sejujurnya..saya sedikit risau dengan dugaan-dugaan yang bakal hadir kepada diri saya, tapi itu tak penting...bagi saya, cara saya bertindak balas dengan semua dugaan dan cabaran, itu lebih penting....
U NEVER KNOW WHAT U CAN DO UNTIL U TRY!!!


HOPE! Assalamualaikum....(THE DAILY WITH AMIR 'IZZAT ROSLI )

Sunday, February 20, 2011

Hari ni hari Ahad...

Pepagi bangon....solat...siap2 nak gi senam aerobik dgan family kat tasik titiwangse...oh...sekian lame tidak bersenam baru hari ni dapat keluarkan peloh....well...selame ni dok dalam office jer kan...Hari ni balik PSIS dah..cukup lah cuti 3 hari...yang penting balek nti Abah kesayangan hantar...mcm2 barang boleh bwak...bkotak2 air, beplastik2 buah2an...oyeah...

harini perot sakit...time aerobik tadi pon tehan jelah kan...time joging begegar perot ni....time badminton ok skit...lepas habes bsukan...kitorang pegi makan!!! oyeah...

Sedap tau...area2 kg.baru...dpan unikL? 

erm....rasenyer x der benda dah nak cakap...lepas ni nak kemas barang2...nak balek dah....okey geng...jmpe kat PSIS!!!

Saturday, February 19, 2011

Maulidur Rasul : Saya tersenyum sambutan kali ini :)



Assalamualaikum w.b.t maaf sebab dah terlalu lama tak meng update blog ni...ada pelbagai rintangan yang InshaAllah akan saya storykan di blog ni selepas post ni...ape yang nak dikongsikan ialah berkaitan sekitar Maulidur Rasul di Politeknik baru-baru ini...Alhamdulillah, walaupun sedikit kepenatan, ianya berbaloi dan penuh dengan pengalaman yang menguji kesabaran... sama-sama kita saksikan :

hari pertama...saya sangat berterima kasih kepada yang sudi turun padang untuk membantu menyiapkan kain rentang...sampai ke petang..kita bersama-sama berkerja keras :)

Hari kedua....hari pertama tak sempat nak siap, kita sambung di hari kedua...proses mewarna sangat meriah dengan colour yang ceria, terutama warna2 campuran yang diaplikasikan oleh mereka yang berkemahiran...hahaha...hari ke2 bermula pada pkul 10 pagi sampai ke 5ptg...warne dan terus mewarne...dalam hati berkata "mudah2an ianya diakhiri dengan kepuasan".

Akhirnya sempurna....kain rentang dijemur dibawah matahari petang....syukur dengan segala kemudahan dari Allah...terima kasih tak terhingga buat crew yang berjaya menyiapkan :) esok 15hb? MaulidurRasul... tak sabar rasenyer melihat kain rentang ini diarak oleh kontinjen Jabatan Perdagangan...

hari ni hari yang dinantikan...kasih dan sayang kita terhadap Rasulullah disambut penuh kenikmatan... lelaki jabatan perdagangan yang dapat join perarakan untuk JP, hanya banyak ni jer.... maaf, saya juga tak dapat nak join JP, sebab saya CREW JPP time ni...namun komitmen saya tetap kepada JP...
reben biru di songkok menguatkan lagi semangat kami kaum lelaki...!!

Terima kasih kepada pensyarah yang sudi menyertai perarakan bersama kami....ianya 1 semangat yang sukar di dapati di jabatan lain... :) 

WE BE AS ONE WE BORN TO FIGHT!!!
MAULIDUR RASUL 1432H. 
COMMERCE DEPARTMENT,PSIS,2011.

Secara keseluruhan,JP merupakan kontinjen yang paling ramai menyertai perarakan dan yang paling seragam rasenyer...Alhamdulillah, kita mempunyai kekuatan yang tersendiri...TAKBIR! ALLAH HU AKBAR!

Selepas perarakan....Dewan besar PSIS menjamu para kontinjen Maulidur Rasul dengan konsert mendidik jiwa yang begitu meriah dengan kehadiran kumpulan nasyid FAR-EAST, SALAM, MUADZ & PUTRA. Ianya sangat "function" penuh dengan pengisian :) (saya di belakang pentas)

Tempat ke2 bagi pertandingan perarakan Maulidur Rasul 1432h jatuh kepada....
kombinasi pelajar DIB & DSK : JABATAN PERDAGANGAN!....
Tersenyum tatkala saya mendengar jeritan dan tepukan gemuroh 1 dewan besar oleh pelajar2 JP...
Alhamdulillah...usaha dan penat lelah berbaloi dengan penghargaan di tempat ke2.. :)

Konsert tamat pada pukul 12.30 t.hari....kerja saya sebagai petugas Program tidak habis disitu...saya teringat gerai jualan kendalian ahli kelab di sekitar p.i.....bagaimana agaknyer rancangan jualan saya ni ek? risau...

Sebelum keluar dewan...wish....MUADZ THE BEST!!! (stand up together..)

Nampak tak? hahaha....cool beb...GENGGAM!!!

Alhamdulillah...para petugas gerai setia berkerjasama dan mereka berniaga dengan penuh semangat bagi meningkatkan dana kelab :) tahniah kak pah dan firdaus...!

balik . . . . . . makan . . . .solat . . . . dan . . . .  tidor sampai ke petang . . . . 
maaf..saya tak pergi sukan ptg tu.... :) ade komitmen dengan katil...
(ini kawan baik saya...bukan saya...haha..pinjam gambar jgn marah yer..)

P/S : Yang berlalu biarlah berlalu.....Alhamdulillah dan sangat bersyukur dengan kenikmatan rezeki yang tidak putus-putus dicurahkan oleh Allah kepada hambanya...saya belajar dari kesilapan dan ianya sedikit sebanyak mematangkan saya dalam setiap langkah....tAHNIAH! kepada Kawan2 semua... :) 
Assalamualaikum...