Friday, December 9, 2011

Langkah semakin hampir..


Assalamualaikum...

Nak bagi tau yang aku baru je balik dari Sabak Bernam...untuk ape pegi hulu tanjung tu? Untuk aku lapor diri, interview lepasan li..mood nervous tapi bila jumpe dengan kawan2 aku alan,zamer aku try untuk cool sikit, kitorang gerak satu kereta, ...gerak pukul 10.30 pagi sampai rumah sewa dalam pukul 1 lebih rasanyer...Alhamdulillah perjalanan semuanya selamat..

Sekarang ni aku kat dalam rumah sewa, rumah sewa ni mmg besar lah,toilet ade 2, dapor ade 2, peti es ngn mesin sume dah ready,  puas hati jugak lah, cume biaselah, kalau dah kampung mcm ni, nyamuk tu mesti lah banyak, so kulit aku jenis kulit bandar..faham2 lah...tebeliak jugak bijik mata menahan gatal...tapi tak lah serius sangat...mcm “org” tu cakap...lama2 ok lar tu..

Macam2 ar dugaan yang aku dapat kat sini, biaselarr..bila hidup dengan kawan2...baru kita tahu, langit tu tinggi ke rendah...aku ni jenis pendiam orang nyer...tak banyak cakap sangat, tapi banyak gelak lah...hahaha...so aku lebih rasa tenang bile duduk sorang2..mcm tu lah...lama2 jadi giler plak..

Sem5 hampir tiba...lagi 2 minggu aku rase...apa yang aku nak cakap kan kat sini...aku mencuba untuk menjadi yang terbaik hari demi hari...banyak bersabar dengan keadaan sekeliling dan macam2 lah..bak kate lagu najwa..senyum tak perlu kata apa-apa....yelah, kau belom tengok aku stress tahap kritikal lagi...ade yang kene penampar thailand nanti. Lama tahan ni..

Ok lar...tdo lar...aku pon dah tak der mood nak menaip lagi...otak masih penat, kejutan budaya...esok aku balek KL...Doakan perjalanan kami selamat...inilah kehidupan aku si budak blur...by. 


No comments:

Post a Comment