Monday, November 21, 2011

Tepuk la tangan sikit...

Assalamualaikum, isyk2...tak payah nak mintak maaf sangat lar ek...asal post jer, mintak maaf ler sbb dah lame tak update...bela bela bela...orang pon dah meluat. Ni nak bagitahu ni....dengar tol2...

6 – 7hb going to PSIS for Interview. So dengan penoh rasa syukurnya saya memotong reben merah menandakan tamat sudah peristiwa 6 bulan di KWSP ni yer.. Kalo nak becerite A sampai Z... mungkin boleh buat novel tau, so elakkan dari membuang masa becerite benda yang udah berlalu. Oh tidak dinafikan, pengalaman ini adalah teristimewa dan termahal yang aku peroleh pada tahun 2011 ni, mungkin anda yang sedang membaca ni tak rase, tapi saya yang merasa...rasa ape? Rase macam2..perise oren,anggor,limau bali,rozel etc...kalo dicampor kesemua itu maka akan tercirit birit 1minggu.

Saya nak sentoh pasal laporan saya. Nak dengar tak? Tak nak udah. Ok macam ni, berbangga dan amat bersyukur penat dan lelah selama ini, sudah pun sampai ke penghujung. Laporan  berjaya disiapkan sepenuhnya pada tanggal 20NOV...tarikh ini utk sedia maklum,sudah pun di “cop” terlebih awal....dalam erti kata lain..Agenda tahunan. So tak terkejut sangat lah knpe cepat nyer kau siap mer...tepok la tangan sikit. Total pg 100 muke surat tak termasuk lampiran, kulit etc...kalo campor semua halaman bercetak,ade dalam 115 kot? Entah...dont make me panic.

Tutop cerite laporan. Kite pergi ke PSIS pulok. Ok macam ni, 6hb nanti aku akan gerak ke sana, dalam pukul berapa aku tak pasti, kalo dah nak gerak nanti aku msg lah korang. Aku balik dengan sahabat2 aku. Macam biase, perjalanan jauh beratos batu meruntun diri ini untuk membuat persiapan rapi. Bukan dari segi paras rupa sahaja! Malah kenderaan yang dinaiki tu juge memerlukan “tenaga” yang power dan benar2 ready untuk berjalan jauh. (mcm lar kereta kau BMW) sebab bukan BM lar aku ckp mcm ni. Setakat ni belom ade respon @ planning daripada mana2 pihak berkaitan perjalanan ini, mungkin diorang letakkan sepenuh kepercayaan kepada diri saya, ataupon diorang tengah sibok tahap perdana menteri malaysia untuk siapkan repot, sampai terlupe yang minggu depan punye minggu depan dah nak kene balek interview? I dono...”Telifon berbunyi” helow sape tu?

 End of the story lar kan...perjalanan ku ini masih jauh, berliku2 macam gurun sahara...ape lagi nak dikate selain “Redah jer larrr” nak becakap panjang pon tak gune..bukan ade orang nak dengar.. so kite happy jelah, kewajipan jangan dilupa...takut2 Allah pula yang melupakan kita.

Ade lagi 1 nak cakap! Dengar dengan mata hati yer. Kalo ade pita rakaman suara, boleh on sekarang. Ok,Saya dengan ini mengucapkan selamat maju jaya kepada semua sahabat2 saya yang jauh dimata, dekat dihati..yang sedang menanti tarikh akhir praktikel..bawak2 bersabar, masa itu akan datang dengan sendirinya, dan begitu juga dengan yang baru nak masok ke PSIS! Oh semestinyer anda berasa sangat lucky kerana dihantar ke hulu negeri mcm tu, pesanan saya, jagalah diri anda dan maruah anda, pasangkan niat untuk bersungguh2 belajar dan bercita2 tinggi walopon setinggi bintang sekalipon, ingat pengorbanan ibu ngn ayah kita kat rumah tu, tanpa doa mereka, tiada keberkatan kita hidup di dunia ini..Selamat berjuang kepada anda semua, jumpa anda di sana...Tepok la tangan sikit..for your self jugak ma...



Amir ‘Izzat
Seksyen Bajet KWSP,

No comments:

Post a Comment