Monday, November 7, 2011

RINDU...


Salamualaikum...Selamat malam..orang lain semua dah tido..Tpi time mcm ni filling tu datang untuk Update...

Mood : Baru balik dari bumi KLANG, Bandar Diraja. Suam2 Suku..

Rindu tu mmg ade dekat tempat study, mane lagi kalo bukan Bumi PSIS...Mungkin lar,ade yg cakap aku buang tabiat malam ni sbb ckp ttg rindu...tapi nak wat camner..dekat sini jelah tempat aku luahkan perasaan..tak der teman pun yg sudi nak mendongarnyer...buang mase korang jer dengar cite aku. So why not..aku membebel sorang2 kat sini..Penghargaan buat anda yg sedang membace..

Disebabkan praktikel selama lebih kurang 6bulan...so, perpisahan itu adalah satu yang wajib untuk aku lalui bersma kawan2..dek kerana naluri aku yang tak sekukuh mcm korang, hati aku cepat terusik..ingat lagi..air mata berenang2 time meninggalkan bumi PSIS...Kalau tak silap 29 April tarikh akhir aku meninggalkan PSIS utk sementara waktu. Detik yg betol2 buat aku sedih time pelok roomate aku..time tu barang semua dah ade dalam kereta, just nak gerak ke KL jer....kami peluk sekuat2nyer..mohon maaf dan saat tu..lerailah perselsihan antara kami..Macam tu jugak dengan member lain...masing2 “terasa” detik2 perpisahan...yer! walaupon 6bulan...kenangan semester 3, pahit manis ditelan bersama...gelak pon sama2..tapi jatuh,kau bangun lah sendiri ye..



Lagu tema (latar) : Samsons..Kenangan termuntah..Volume sound : 4 bar. 12.51 pagi.

Jujur lah ek...sememangnyer aku rindu dekat shabat2 aku..especially budak2 kelas, geng2 aku...entah kemane..myb korang bizi sgt kan, sampai tak sempat nak msg aku, even yang call aku haritu, msg2 tanye khabar, faisal, ngn rizal Korang mmg lawak giler..aku yg kuat mengarot ni....dok tegelak-gelak besembang...ape yg lawak pon aku tak tau..Ingat lagi korang kat budak kecik ni kan? Dulu2 aku terbiar main sorang2 tepi longkang psis tu...tak der kawan..korang sume ade geng..aku jer yg sombong tak nak geng ngn korang..skarang aku plak yang tehegeh2 kat korang yer? Mungkin laarr..

Em, bile aku senaraikan nama2 individu yg aku teringat waktu ni..mungkin diorang tak bace pon...tapi harapan aku, yang sampai adalah sebuah doa ikhlas dari insan kerdil bernama Amir ‘Izzat..org yang tak akan bercakap dan gelak waktu2 pagi..suke bersendiri, belek2 handphone yang sebenarnyer tak ade msg pon..tapi buat2 ade...

Hazlan Derman is my abang dan hero yg terhebat dalam kelas...tak der ganti boleh ambek tmpat dia..

Afik is the kawan yang memahami...dan kami ber2 banyak belajar dari kesilapan..sempoi jer..

Abg Adam yang sgt cool dan always support sume kawan2 dia...video2 yg buat aku berair..dia lah yg buat tu..

Faisal yg berperangai 3suku...always like me...sekejap mendong,sekejap pelangi...

Rizal mmg hebat dalam behujah, buat sepah bilik aku dan perangai dia yg bukan2 realy makes me smile + geleng2 kepale..haha

Zamir yang sentiasa buat jiwe aku berwarne warni..Anggap dia macam adik aku sendiri walopon dia yg  lahir dulu kan..yg penting senyuman dia dan perangai budak2 dia aku tak boleh lupa..

Kugiran Patah Hati yang triple cool, 24jam happy...Suke buat lawak tahap antarabangsa...”Apekabar Laqueeenn....Untong Larrr.....”kah3..

Mok yang always senyum2 kambing dekat aku...kalau berselisih kite akan buat muke ketat...tapi percayalah..ttp syg kat ko nyer...ingat tak sem2 kite 1 bilik? Haha..tut tut..

Rajih is the cikgu maths yg paling hebat di psis...never forget moment2 kita time bulan ramadhan sem2.....Aku lulus statistik kerana dia banyak bantu....

Shahrizal yg always sunyi sepi...tatkala dia sunyi, aku datang nak buat dia happy...tapi ketok bagai nak rak..bukak pintu pon tak...haha..yg paling mantap otak dia yg jwb bisnes full in BI? Selut u shah...


Lagi 20 hari right? Kite akan ketemu....semangat yang baru...azam yang baru...lagak masing2 tak kan lekang dari diri masing2...

”Aku ade ni..kau ade?”

“Elehhh....setakat tu..aku boleh beli 10 kot...”

Ayat boleh beli 10 tu lahir dari penulis blog ni sendiri...so kawan2 dia, dalam hati akan cakap..

”Bapak belagak tahap gaban amir ni”

 So aku mintak maaf....10 jari disusun, anggplah itu sekadar gurauan..hihi..suke2 jer..

Ok lar..Disebabkan aku dah meleret panjang sangat ni....izinkan aku tutup tirai entry ni dengan doa-doa agar kita semua berjaya dalam perjuangan, dunia dan akhirat...begitu juga buat semua kawan2 kat luar sana..percayalah sahabatmu ini sentiasa merindui detik2 kita bersama....


Bismillahirrahmannirrahim...

Ya Allah...Pnjangkan umur semua sahabat-sahabatku..Kurniakanlah kesihatan yang baik buat mereka, terangi hati mereka dengan nur pancaran iman..

Ya Allah...Tetapkanlah hati mereka, perluaskanlah rezeki mereka, dekatkanlah hati mereka dengan iman, jauhkan mereka pada kejahatan, tunaikanlah hajat mereka dalam agama,dunia dan akhirat..

Ya Rabbana...Jagalah hati mereka agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hatiMu..Jika dia rindu...rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu...

Ya Allah ya Tuhanku...Jika engkau halalkan aku merindui Sahabat-sahabatku, janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki, rindu dan kasih sejati hanya untukMu,

Ya Allah...Kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kebahagiaan dan kecemerlangan hidup dunia dan akhirat.

Ya Allah,sesungguhnya kami telah banyak menzalimi diri kami sendiri, maka sekiranya jika engakau tidak mengampuni dosa-dosa kami..maka kami tergolong di kalangan orang-orang yang rugi....

Amin..


P/s : Jumpe sem5 nanti...repot buat mantap2 ok..(Gentle tak post ni? tak larat nak bace kot)

No comments:

Post a Comment