Tuesday, October 4, 2011

Thanks For The Give.


Assalamualaikum....

Ho..ho...Salam Maghrib kwn2...Sengaje post ni aku taip time waktu maghrib macam ni..sebabnyer menjelang lepas maghrib nanti aku nak buat repot , So tak nak benda2 ni bermain dalam kotak pemikiran aku, selagi aku tak luahkan dalam A New Days Has Come..Selagi tu hati aku akan monolog tanpa henti. Mesti tertanya2 ttg ape lah sangat ceritanya ni kan,

Lepas parking kereta, sekitar pukul 6ptg, macam biase aku akan terus naik ke rumah...dah tak der mase lar aku nak merewang time2 mcm tu. Its not my style. Lagipon kena kejar solat Asar. Sekarang waktu solat makin cepat berlalu. Dan lintas depan Peti Surat, Ofkos aku akan jengok peti tu...ade tak surat layang dari peminat2...Terpegang lah satu surat ni...Nama Empunyer surat tu ialah ENCIK AMIR... Alahai dalam hati...ni tak lain tak bukan ENCIK BRODBEND mintak duit yuran larrr....Takper2..Mybank ade..gune TAC pon boley..Walaupon duit dlm tu ade seCO’Ot jer..tapi cukup utk bayar bil ok...


Hah tadi tu mukadimah jerr...Ni nak cerita yg SUPRISE nyer!!....Al-Kesah, Lepas balik umah...duduk rehat jap atas katil..tibe2...Eh..Eh!...Terpandang satu kotak dari Pos Laju kat atas meja aku..Hahah..ni yang Happy ni...Tgok name pengirim macam kenal...mmg lar kenal...the girl is my best  friend.....Ok, kerja2 membuka kotak pon giat dilakukan...bebungkos2...besampah sarap, begulong2...Korek2 baru aku jumpe “barang” yang nak diberi nyer tu...Oh..so Suprise nyerr...

Dan turut ditemui sekeping kad warne hitam dan juga cokelat istimewa yang bertaburan dalam kotak tu...Kemudian dengan penoh emosi aku pon bace larr ape yang tertulis kat dalam kad itam tu kan...
Bla bla bla bla bla....tibe2 aku gelak dekat ayat “SEM5 nanti kita jumpe, jgn tekejot tgok saya” hahaha..Tak sabar lah pulak rasenyer nak pegi sem5 kan.....dan petikan ayat terakhir dalam kad tu..

“Kalau teringat dekat member yg bagi present ni..mainkan lagu tu eh?!”...

Lalalala.....Oh bagitau yang hadiah ni adalah semperna ulang tahun hari lahir aku yang ke 20, bulan lepas....Aku lahir bulan September bukan Oktober....Katenyer sengajer nak bagi lamabat...Suprise sikit..hah yelahtu...tak kesah. Janji yang penting happy dan terima kasih banyak2 atas doa2 yg tertulis  dalam kad tu...Semoga Allah kekalkan persahabatan kita, Walaupon dah habes belaja nanti..its still save in our memories...

Ini adalah satu2 nyer hadiah yg aku terima utk birthday tahun ni...termasuklah hadiah dari pulohan ucapan dari teman2 yg membanjiri wall Fb time 20September tu...Doa2 dari kalian adalah satu anugerah yg cukup bernilai bagi aku, mudah2an Allah memperkenankan nya dan merahmati kehidupan kita semua sepanjang umur..

Akhir kata dari aku...thanks for the giving and...Layan puisi ni..B.I.L.A U.S.I.A

Bila usia..
Dibawa masa untuk pergi..
Hanya sekelip mata
Digulung Subuh..ia pergi
Dilipat Pagi..ia berganti
Digeser Siang..ia berlalu
Dihapus Senja..ia berpacu
Didorong malam..ia pun hilang..

Bila Usia..
Adalah kemaknaan
Ia menebar rahmat
Ketika tangan berbuat
Ia menghasil senyuman di wajah-wajah lain
Ketika lisan berucap
Ia menyejuk hati keinsanan
Ketika ia melangkah 
Pada tujuannya ia berharap
Dari tempat perginya ia dirindukan...



(Rase macam malam ni Birthday aku pulak?...lahir 2x ke?) Cehh..! 
*Mekaseh kamu...


No comments:

Post a Comment