Friday, September 30, 2011

Warm-Up 10minit.

Assalamualaikum geng...
(kita warm up jari jemari dulu, sebelum speed typing utk repot k!)



Terkebil-kebil jer mata aku malam ni...Sebelum tu, aku nak say maaf sebab dah lame tak update blog...Korang pon tau,kepenatan dan kekusutan semakin mencengkam di saat2 genting menjelang  2 Disember ni...Terpaksa “always” up to date dengan repot aku, dan kadang2 terbengkalai  jer pon...But! InshaAllah aku yakin boleh siap dalam tempoh yg aku dah tetapkan! bak kate member aku petang tadi...”Kau risau tak sempat nak siap, tapi ade lagi kawan2 kita yg belom sentoh satu ayat pon lagi” (maksudnyer aku kene syukur dan bangge dgn diri sendiri) Kata2 dia buatkan aku rase macam nak pelok dia kuat2..Apa yg boleh aku kongsikan, skarang aku dah langkah ke bab5! Yg depan2 masih dalam proses tacap! “MOVE ON AMIR!”

Sekitar pukul 6ptg : Badan aku jenis tak boleh duduk diam2 lepas balik dari kerja, sebab aku akan terasa penat dan panas badan...so aku tawaf satu rumah dalam lebih kurang  5 kali sebelum berenti. Sambil tawaf tu, satu satu perhiasan badan aku tanggalkan...sampai aku selesa, baru aku duduk tarik nafas. Maaf kalau time tu ade panggilan msg @ sms...aku tak larat nak melayan nyer...

Baru je nak duduk, 8 ekor ikan emas kecik dalam akuarium tu jerit2 panggil tuan dia...tenganga2 mulot dia sambil gesel2 badan kat cermin akuarium tu....Oh manje nyer diorang tu...Itu belum aku dekat lagi...meloncat2 mintak plankton...Hope mak diaorang berjaya lahirkan pulohan anak dalam tempoh sebulan lagi.Lepas bagi diorang makan, kura2 pulak panggil....dan aku pon mandi....

Flashback time solat jumaat tadi plak....Aku ngn member aku Solat dekat Masjid Negara harini...yelah, jauh kita berjalan utk ke masjid, banyak pahala yg kita dapat. Tak gitu? Lagipon tiket balik gombak habis, terpaksa lencong ke bayan lepas. So, sepanjang perjalanan around 2KM tu, tak henti2 kitorang bergurau...begitulah untuk menghiburkan hati...Sampai mandi peloh member aku dibuatnyer...

Sampai kat masjid..Penuh dengan jemaah, sampai tak dapat nak masuk kat dalam ruang solat utama...tapi lepas habis khutbah, lekas aku ngn kwn aku carik ruang, merebut saf depan. Sekurang2 nyer dapat masuk dalam ruang solat yang berekon tu pon dah kira bersyukur...

Time balik, kitorang singgah kat Makam Pahlawan,...mencuci pemandangan mata, sambil memantapkan rohani...jalan2 sekitar Masjid Negara go thru menara agro bank , ronda2 sekitar Masjid Jamek, kolej generasi....bla bla bla...memang sumpah dah macam pelancong asing!! Cuma tak bawak kamera besar jer.....Saje2 kitorang cuci mate..La Tahzan pon suroh kita mengembara right? Hahaha....macam2 lar...BEST tau bila dapat gelak!

Yer aku mengaku yg aku mmg kaki FB 22JAM tanpa henti...tapi bukan kerja aku dok LIKE status org yg merepek2 tu!! Aku  bnyk buang mase main game & update story ttg politik dan isu semasa kat Universiti  tak pon Politeknik kesayangan kita tu...tak larat nak becerita, korang usha lar sendiri...Even tak pernah dapat sambutan pon bila aku post kan benda2 mcm tu (politik@isu semasa)...tak ade member aku yg minat isu2 politik. Ade pon sorang dua jer. .tapi bagi aku korang perlu ambil tahu sebabnyer.....
”Orang  tu sebok bekokok2...sampai negara tergadai” 
kita lah penyelamat nyer...Faham ke tak?

Ok lar, cukop lah untuk harini...nak share cerita lebih2 pon, kadang2 aku tak larat dah nak menaip.. kadang2 otak pon tak dapat nak keluarkan idea sangat,mungkin kepenatan. Mata pun tak berapa nak stim.  kiranya daripada aku merepek2 cakap sorang2...lebih baik aku taip repot...begerak jugak benda alah tu kan?

Esok hari sabtu, tak ada program yang aku nak setkan dalam otak kecuali !!
BEREHAT,TIDO,FACEBOOKING,EMPIRE ALIES,MAKAN,TV and REPORT....
Ade masa kite BLOGING lagi ok! Salamualaikum....
(terima kasih dekat “Silent Reader” yg buat lawak kat kapet bawah)

"Cara terbaik untuk menceriakan hidup anda adalah dengan menceriakan hidup orang lain"


NEVER GIVE UP!

No comments:

Post a Comment