Wednesday, September 21, 2011

R.A.N.D.O.M

Assalamualiakum dunia…



Ngantok! Itu jelah yang boleh aku cakap kan waktu ni. Air Cond dekat office ni bukan jenis angin yg sepoi2 bahasa tu, tapi jenis yang berkualiti tinggi sikit la mungkin, sebabnyer tulang2aku dah jadi keras. Otak pon kadang bfungsi kadang2 “heng”…Air cond ni kalau boh kat dalam bilik aku lar kan..mungkin larr…Tak kan bangon..

Ni bukan nak cerite tentang Air cond, tapi aku saje2 nak update blog. Well as u know, jari jemari aku tak pernah berhenti menaip kat office ni, so tahap kelajuan tu dah kalah budak Setiausaha kat poli tu…hahaha..jgn muntah depan aku…Gurau jer, tak der lah, aku menulis ni pon bukan utk diri aku sorang, tapi kadang2 terfikir jugak untuk menghiburkan “Silent Reader” yang selalu jeling atau singgah2 kat blog aku ni..kot ade lar, kot tak ade tak mengape. Cube lagi tahun depan. Aku mula rase “kewujudan” silent reader ni dari Traffic Jam kat bawah tu, aku perhatikan selalu sangat berubah2 lokasi dia, dan yang paling top, silent reader dari kawasan Selangor. Ops! Sape lah ni kan…

Mekaseh lar pada yang jengok2 tu, jugak kepada yang say something dekat kapet Chating kat blog ni, yang promot barang ker,yang Blogwalking ker, Blogrunning ker, 4 x 100 ker, or whatever, terimakaseh….Cume aku risau korang dok godek2 cerita lama dari blog ni yang post 2 3 tahun lepas tu korang pegi bace balik. Mungkin aku akan malu dan nyorok bawah meja office ni..Mungkin ayat yang akan terpancul dari mulut korang “Tak sangke kawan aku macam ni” hahahaha…Ok cerita lain. Full stop.

Skarang ni aku tgah rehat 15 minit (mungkin lebih dan mungkin meleret sampai 1jam) lagipon harini aku rehat sorang2 jer…ditemani susu berasap dan buku baru yg aku beli semalam. Member tak datang harini. Dia demam, semalam dia bersin tak henti2. Doakan dia sehat dan cepat sembuh…Amin.



So aku sorang2 lah harini…Suasana office yang sunyi….cume kadang2 adelar bunyi suara borak staf hujung2 tu…Bunyi perbualan telifon, bunyi suara boss meeting kat blakang ni, bunyi keybord ditekan-tekan macam nak pecah keybod tu dibuatnyer dan macam2 lagi…Until aku terfikir, kemungkinan aku akan merindui suasana macam ni lepas habes praktikel nanti….So, fikiran mula merewang2…faham2 lah mata aku ni macam mana pulak keadaannya kan…merewang la jugak…Dekat bulu mate tu macam ada tgantung tong gas 10kg.

So nak elakkan ngntok tu meleret sampai lebam menahan….aku pon on lagu2 best dekat PC ni, pasang lar slow2…dalam volume 15 pon dah memadai….kalo pasang kuat2 ganggu staff lain pulak kan…Lepas pasang lagu aku dah rase sikit demi sedikit tong gas tu berambs dari bulu mata aku. Dan kemudiannya aku pon sambung kerja2 yg terbengkalai tadi….Update Permohonan Bajet aset low value kolaberasi dgn Puan Haida.

So beri laluan sikit..…Kite sambung kerja balik…Cukup lah coretan untuk hari ni….Selamat pagi untuk yang baru bangon dan selamat bekerja utk yang sedang bekerja, Especially utk kawan2 seperjuangan yang “mula” menghitung hari…detik demi detik..hahaha. Ok korang, Maniskan hidup dengan senyuman, kurangkan manis dalam minuman…

Tips dipagi hari : Usahakanlah selalu membaca zikir2 tertentu, sebab amalan tu akan menjadi penjaga dan pelindung pada diri kita utk sepanjang hari. Kat dalam zikir tu ada kebenaran dan petunjuk yang akan membuat waktu kita menjadi lebih bermakna sekaligus, jauh dari perkara2 yang tidak diingini berlaku pada diri kita...InshaAllah….Assalamualaikum..



Amir 'Izzat
Seksyen Bajet
9.35 Pagi,21 Sept.


No comments:

Post a Comment