Monday, August 15, 2011

MIGGU KE 7 (Part 6)

Assalamualaikum...pebenderrlah bosan sangat harini kat office...tak tau lar pulak nak jadi pegawai kewangan dan perbankan kene harungi moment2 bosan macam ni kan...Tak di bagi kerja langsong? Tak kan aku nak pi mintak plak? menadah tangan mintak kerja? macam tu? Hmmm....kalau fotostat tebal2 ker, edit2 ker, susun2 ker...kira bajet ok gak..? (tu semua dah setel, siap dihantar kat bekalan) 

AlKisAH boring sangat kite tambahkan koleksyen diary prektikel di Part yg ke-6?


The Best nyer buat muka selamber main game, kalo boring game bukak FB, tak cukup lagi bukak Blog..
kalo bosan gak, tukar shift ngn member aku, dia plak layan blog die....Aku layan infoklik yang tak seberape nak best tu...


Tapi tak semudah itu, bukan maksod aku tiap2 hari aku begini, mean tak der keje lgsong!! Melampau lar kalo tiap2 hari tak der keje kan....Isyk2 tak dapat nak bayangkan. Baru2 ni kerja mmg bnyk jugak lar..Event kalau ada kerja yang diberi tu, aku akan buat dengan sedaye upayer lar...tak der lar sampai bepeloh2 tu! tapi buat dengan fokuss dan penoh dedikesyen..itu maksod aku :)


Bayangkan lerrr....dari pukul 7.45pagi lepas jer bace doa feat nyanyi lagu KWSP...hingge nak ke balek! Aku dok layan Laptop jer...Tapi nak tak nak ini jer benda yg ade utk hilangkan boring? Malas nak cakap...Hilang tenaga aku macam ni...Mesin fotostat kat sebelah ni dah tak aktif macam awal2 time bizi buat pelupusan dulu.....Lagipon sume tu dah siap...sume dah lupus dan lupot expiet date..tinggal kenangan...


So, kalo boring sangat, kaki dan tangan mula merayap ke mesin ni godek2 ape yg patot seperti tambah kertas (walaupon mmg dah penoh), buat ujikaji mesin fotostat (seperti fotostat kulit buku log) tebok surat kabar tebal2 (ini selalunyer kerja member aku), dan sama waktu dengannyer...tu belom cerite begurau senda sambil usha2 blog orang... (-_-")


Akhir kata untuk hari ni, Kerja lah rajin2 utk siapa yang sedang bekerja tu...tak kesah lar kat Putrajaye ker, PPZ ker, CIMB ker, Bank Muamalat Indonesia ker, UiTM Shah Alam ker, PNB ker..Keje elok2 dan Selamat berpuase...Maniskan hidup dengan senyuman, kurangkan manis dalam minuman...
Boring lagi sebenanyer ni, tapi nak gi solat jap...so sampai sini jerlar ye! Salamualaikum. Salam Ramadhan..


Esok jumpe lagi......


No comments:

Post a Comment