Monday, August 15, 2011

BAJU MELAYU :)

Assalamualaikum ;) Alhamdulillah, baru pulang dari taraweh, disajikan pula dengan mee hun sup hasil tangan ibunda tercinta, nikmat sekali rezeki hari ni...Syukur dan terus bersyukur...

Al-kISAH menjelang lebaran yang bakal tiba dalam 2 minggu lagi, Aku mula memikirkan ttg baju melayu utk di pakai pagi raye nanti...IChewah! ikotkan tak payah beli pon tak per kannn..lagi2 lelaki mcm aku ni, yg tak pandai nak befesyen2 ni...hahahha....dah kalau nafsu tu, nafsu jugak....tambah pulak mak aku adelah insan yang paling supportive ttg pemakaian aku....asyik tanyer baju raye jer kan...So,Orang kate rezeki jangan di tolak!!! SO!
LETS GO KITE PEGI OMAR ALI!!


Butik Omar Ali kat Kuala Lumpur (depan masjid jamik International, bangunan wisma yakin) sejak 1935..
ni antara butik dia yang tertua selain dekat TTDI, ALAMANDA, SACC, PLAZA ANGSANA...Aku tak kesah pon butik die kat mane...janji dapat beli...
lepas solat jumaat aku ngn member aku terus datang sini nak ambik baju melayu yang dah CHOP awal2..

Aku kene cop awal bukan ape, saiz S cepat habis, faham2 lar kan...
itu lah critenyer...Akhirnye, tawar menawar...dapat lah Harge kurang....220 sepasang..
Terima Kaseh kat mak aku sbb dia support separoh harge....cium sikit..
2 tahun berturut2 rekaan Omar Ali ni aku pakai pagi raye...
Berbanding butik BAK, dan sama waktu dengan nyer, aku lebih prefer Omar Ali ni sebab jahitan dan kain die mmg mantop dan best gile bile pkai...Maksod aku kepuasan lar....Myb pengalaman die dari 1935 dok reke baju melayu jer kan.....Dah macam buat iklan raye pulak..



Anyway sambutan hari raya bukan terletak pada baju yang aku nak pakai ni..tapi kesyukuran dan kejayaan umat islam seluruh dunia, selepas sebulan kita berpuasa.....Kadang2 makin dewasa, kemeriahan menyambut Hari Raya tu kurang dirasai sikit, tak taular kwn2 yg lain mcm mane....Tahun ni sebatang mercun pon aku tak sentuh!! bahkan aku nak balik kelantan tahun ni pon malas sgt....Ngeri rasenyer..

tak perlah....yang penting, persiapan raya tahun ni mudah2 aje....korang plak mcm mane?
Salamualaikum, Salam Aidilfitri buat semua :) 


Kad Raye tahun ni kurang mendapat sambothan sebab teknologi mendahului segale2nyer...

P/S : DaTaNg UmAH AkU rAyE Ni JgaN LuPe...
BaJU rAye aKU Warne KelAbU..
bALik KamPuNG jANGn LaMe-LaME...
NntI kEnE bUanG KeJe BarU tAU....

1 & 2 September kite buat cuti sendiri..





No comments:

Post a Comment