Tuesday, June 21, 2011

Warm-Up 5Minit!

Assalamualaikum...Selamat Petang kawan2..Khasnye kepada member yang antara "Silent Reader" dekat blog ni...Aku kadang2 tengok dekat TRAFFIC JAM tu...Sape lah agaknyer korang kan...kalau ade bagi alamat blog tak per lagi..ni dari melaka lah, negeri sembilan...luar negara pon pernah jugak...Tak kesah lar...Tujuan utama kite berBlog selain dari luahan peribadi, kita jugak berperanan menyebarkan ilmu dan berkongsi pengalaman. Jari kita akan ditanya di Akhirat nanti? Apakah yang engkau tulis sepanjang kehidupan engkau? Fikirkan lah.. 

Bilangan Post Entry dah masok yang ke 146 Post...Entry ni kire yang ke 147? Entah ape yang aku bebelakan.. aku pon tak pasti, sampai jadi banyak macam tu...kalau buat buku motivasi ada jugak faedahnyer? 

Nak cerita tentang ape senja2 macam ni ek? Just nak panas kan jari-jemari jer sebenarnyer...Kalau tengok Kalendar...hari ni 21 JUN 2011...Betol? Faham-faham lah ape yang aku nak cakap kan...Masa sekarang berlalu begitu pantas,Pejam Celik jer..Yeke ni? Ataupon aku yang tak pandai nak menguruskan masa? Sampai masa terbuang macam tu jer...Tetibe salahkan Masa plak ek?? Adoi lah....

"Demi Masa, Sesungguhnya Manusia Itu Kerugian....Melainkan Yang Beriman Dan Beramal Soleh.." 

Ok lah...Waktu nak dekat Maghrib, Kite jumpa Malam ni pulak...Sebelum off...Kite baca doa ni...Mudah2an ada manfaat bersama... Assalamualaikum....



“Ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepada-Mu dari lemah kemahuan dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.."

No comments:

Post a Comment