Saturday, June 25, 2011

Harini 25Jun..

Assalamualaikum....Syukur Alhamdulillah Hari ni (Sabtu) Selesai sudah rancangan bulanan aku yang paling di"HightLite"kan dalam bulan JUN ni...iaitu Service Kereta...Seperti yang diketahui...Baru 34Hari aku menjadi tuan kepada Encik Produa Kelisa...So, masalah itu pasti ada, lagi-lagi kereta tu sudah bertuka tuan...Dia mesti nak manje2 dengan tuan baru dia kan? So aku pon belai dia...dan hantar ke workshop kasi service body 1 kali...Bukan senang nak jage sebuah kereta ni rupenyer...Sana sini kene cek-up ikot tempoh..Saya budak baru belajar ma...

Milage kereta dah hampir sampai, So, ianya wajib di service...Alhamdulillah dari 10.00a.m hingga 1.00pm kereta akhirnya selesai di service...Macam2 ditukar tambahnyer..Dan total keseluruhan RM 292...Sewajibnya aku perlu bersyukur dan berterima kasih kat Abah sebab dia yang support...


Oil Filter (tuka).....16.00
Enjin Oil (tuka).....55.00
Battery Plastic (Pengalas dia hilang sudah hilang o?).....26.00
Enjin Mounting (dah haus).....79.00
Tak faham dia tulis ape aku pon satu, lupe nak tanye.....58.00
Isi minyak utk minggu ke4 bulan jun.....20.00 duit aku


Adoi...seram plak tengok...
3Jam kemudian....


Setel 1 Perkara... :) 
Eh!! Panas2 pasang Wiper apekejadah aku ni?
Sengal...

Lepas balik dari service kereta...pegi Service Muka plak?
Adoi...naik bulu rome aku bile kene massage...diperbetulkan tengkorak muke aku, Bubuh antiseptik, bla bla bla bla...korek2 mane yang tesumbat...Facial...Dan hasilnyer...muke aku pon Fresh and White,
Walaupon sakit dia macam kene cucuk tang sini, tang situ, tang tang...
Yang penting Hasilnyer...dah dekat2 macam muke Aaron Aziz kot! jgn men2!


Wah gitu sekali!!! Dasyat....ok yang ni aku tipu.

"Sikit jer lagi dik,kalau tak u sudah sama mcm itu pelakon gester.."
Eh tak mengape...La-Tahzan cakap dengan saya, suruh jadi diri sendiri....Mekaseh jelar...Brape ribu total? Hahaha..joke jer..serius plak korang neh!

Muke tengah tegang lepas kene tratement...Ingat dah boleh balek umah kan!...Terima panggilan plak suruh hantar Ibu dekat LRT Salak Selatan...So, perjalanan diteruskan......

Dan akhirnyer...Kembali jugak aku depan Laptop ni pukul 4ptg...Alhamdulillah, Hari Sabtu berjalan dengan lancar dan sempurna semuanya....Tak der hal lar...So, Akhir kate dari aku...Salam Sabtu, Have A Nice Day Kawan!!!...

Hari ini milik anda? Assalamualaikum :)


1 comment:

  1. ahaha.. bby boy kene service.. ^^
    asal tetibe trbang ke putrajaya nun??
    gile r smpat plak 2.. ^^

    ReplyDelete