Friday, June 17, 2011

Gaji seorang guru tuisyen...

Assalamualaikum...Alhamdulillah, Hari ni gaji aku masok utk dalam tempoh 3minggu aku mengajar anak Pakcik Najib...Orang lain dapat gaji dalam bentok RM...Aku dapat gaji dalam bentuk yang lain...Pakcik Najib bayar service utk Air-Cond Kelisa aku...Alhamdulillah harganya berbaloi dengan air liyo yang aku gune time mengajar anak dia...Bahkan terlebih pulak rasenyer...Apepun keadaan ekon aku bertambah sejuk lepas service tadi...tapi kepastian utk kekal lama tak berapa nak pasti...sebab tadi just service, tambah gas dan vakium...InshaAllah kalau gas tu tak bocor, ianya bertahan lama....

Lokasi service air-con dekat area PANDAN JAYA...Yup! 1st time aku datang ke sana...punyelah sesak..ikut MRR2...Alhamdulillah time pegi aku tak sesat...Sampai sana terus service..Aku yang langsung tak tau ape2 ttg ilmu kereta ni....tecangak jugak lar bile die ckp macam2...Aku just cakap "Ekon sudah tak sejuk,keluar angin saja..bla bla bla bla.." Ok...Masa berlalu...dalam 30minit...setel....Dahlah Pakcik Najib tak ade time ni!!! Sabar jelar....ape pon aku buat muke hebat lar jugak..Hoye hoye...


Aku gerak tinggalkan kedai air cond tu dalam keadaan yang tak payah bayar....free mcm tu jer..sebab sponser kan..haha..dalam RM $$ jer pon...

Yang tak leh blar...time nak balik!!! Mane satu jalan ke rumah aku ni wei!! Walaupon sesat bebelit...Alhamdulillah sampai jugak aku kat kuchai lama...Syukur..Untuk pengetahuan zamer lar kan...kalau area rumah kau macam tu punye belit2...Kalau x der tujuan..harapan lar aku nak datang sane lagi...SERIUS!!! Baik naik LRT doh!! (Cempaka - Bandaraya) Duduk diam2 dah sampai dah....aku cadangkan time praktikel nanti kau naik LRT jelah...Jimat,Selamat dan Mudah!

Ok...Yang penting bagi aku, kalau ade usaha, adalah hasilnyer....Pakcik Najib ade kate.. " Jangan lari dari masalah...Jangan lari dari medan perang.." Hm...Sekarang ni masa berlalu sekelip mata....Kawan aku cakap "Waktu zohor menanti Waktu Asar umpama Sekelip mata!!.." Mudah2an...Perjalanan dan rezeki aku hari ni diberkati Allah...dan segala nikmat yang diberi, dengan penuh kesyukuran aku mengucapkan Alhamdulillah... 

Salam Jumaat,
Amir ' Izzat

P/S : Mengajar ekonomi bukan lar susah sgt kalau kita ade minat ditambah lagi ilmu pengalaman sedia ada time SPM 2008 dulu..."InshaAllah saya akan ajar anak Pakcik sampai dia yakin utk skor A SPM nanti..."

1 comment:

  1. Baru-baru ni kita tahu pasal 13th battle of the Chefs kan? yang berlangsung di Penang pada 3hb hingga 5hb June 2011 ari tu. Mesti ada yang dapat pergi dan ada yang tak dapat pergi. Jadi kami ingin bawakan anda apa yang menarik disana. Nak tengok?
    Apa yang ada disana?
    http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/06/13th-battle-of-chefs-penang-2011.html
    jangan lupa follow blog kami.
    banyak lagi nak dikongsi

    ReplyDelete