Saturday, June 11, 2011

Cuba Kau Berdoa?


P/S : OFF dulu lagu Aizat kat bawah...baru layan video ni ok :)

Ada angin yang melintang
Ada halang yang terbentang

Setiap sudut itu dirasakan susah
Setiap satu itu dirasakan payah

Ada taufan yang menderu
Ada petir yang meluru

Setiap peluang dirasakan tipis
Setiap hela nafas dirasakan nipis

Pasti ada puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Ada awan kegelapan
Ada langit berlapisan

Setiap ramalan terasa bagai mendung
Setiap musim terasa bagai tengkujuh

Pasti ada puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Pada baris
Butir doa
Kau memohon
Kau berserah

Hanya
Pada
Dia Dia

Cuba...
Cuba...
Cuba...
Cuba...

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya.....



P/S : Lagu ni memang terbaik ar...nice sangat...bagi aku lagu genre nasyid macam ni mmg nice...
lirik dia penuh dgan makna...
(aku perasan lagu ni time drama kat tv3 tu..x tau lah kalo aku ketinggalan?)
Apepon..Terima Kasih kat penyanyi die : Kumpulan nasyid Aidil a.k.a Ideal...
lagu korang ni best sgt! full meaning :)
Nasyid contemporary foreva.....(cuba)


AMIR 'IZZAT

3 comments: