Sunday, May 15, 2011

Sumbangkan derma utk mengubati penyakit mereka..

Asslamualaikum....hai...jumpe lagi...sory sebab jarang2 aku update blog ni...Cehhh! macam lar..ade orang kesah sangat dengan aku ni kan (-_-")....mmg syok sendiri kan...tak per..aku sedar...tak makan hati/jantong pown..NEXT!


Setelah berabad tak balik ke rumah...disebabkan study oversea...Skarang aku dah hmpir sebulan kat umah ni... :)


Tetibe mengesyaki sesuatu yang tak kene dengan binatang2 peliharaan aku ...kalo ikot kan hati kan...betepek lima jari aku ni kat pipi adik aku tu...sebabnyer beliau adalah pemegang amanat agar binatang2 ini dijage dan dimandikan dan diberi makan dengan jadual yang terator seperti yg diperintahkan oleh abg die ni..!!! 


Yang aku pelik binatang2 ni dah tak macam dulu!!! ikan x diberi makan, air kotor mcm longkang buat x nmpak jer..dan Antaranyer yang sgt ketare ialah pasangan dibawah ni :


Ini kure2 tau!! bukan tenggiling....Al-Kisah time sebelom balik poli, body mereka taf taf...dan kuat berlari...aktif dan sangat comel, smpai kami selalu tido bersama (ok aku tipu..) disebabkan tuntutan mengejar cite2 utk menjadi pegawai bank di oversea...aku terpakse berpisah dengan mereka ber2...emosi kami sangat sedih...korang leh tgok air mata kami dekat gambar diatas...lambaian terakhir kami penoh bermakne.. :(


Tamat semester 3.....

SETELAH berabad berada di oversea..kini aku kembali ke KL dan dipendekkan cerita....
Kali ni kami seolah2 tidak serapat seperti dulu2....Diorang mcm sombong....aku biarkan je dorang menyombong dengan aku 2 3 hari...alah...lame tak jumpe...malu2 tu mesti ader kan...so aku tak kesah sgt ar...dorang memang kuat gurau...bucuk-bucuk... :)


2 Hari berlalu.........

TAPI....Al-Kisah tegerak hati aku untuk belek2 body diorang..sebab nampak mcm lain macam jer dorang ni !!!! What hapen!

TENGANGA aku dibuatnyer....Sorang ni matanyer menjadi buta, dan sorang lagi badan yang dulu asalnyer mcm malek maidin tapi skarang semakin kurus kepeng mcm tak makan 3Abad....


Dengan keadaan sebegitu.....aku tak mampu berkate2 lagi...kami hanyer mampu berpelok erat...


"Sape yang dere korang ni! bagitau aku!!"


Air mata kami mencurah2 tampe henti...bayangkan sampai buta kure2 tu dbuatnyer??? yang badan taf ketat2 jadi londeh2 ??? Ape ni!!! aku menjerit............................!!

Hari berlalu.......

Tiade siape mengaku bersalah kat rumah ni...aku desak mereka ceritakan perkara sebenar sebelum aku buat repot polis..tapi mereka be2 halang...katenyer.."tiade siape yang buat"...Aku mula bersabar dan hanya berserah dengan takdir...

Lama kelamaan aku buat kajian DNA...dan akhirnya dapati ianya berpunce dari keracunan makanan, makanan tak berhasiat dan bakteria air yg x dicuci..ape pun sgt sedih..mereka seperti BKU (binatang kurang upaye) sekarang...Jalan meraba2 mencari kangkung dan yang sikurus hanyer mampu bergerak pelahan dan kadang2 nak hilangkan boring...si isteri bergurau2 dengan si suami yg buta... :(


Hanye tuhan yang tahu perasaan aku melihat kehidupan mereka.....
apepun sekembalinyer aku kini.....Mereka kelihatan semakin bersemangat menjalani kehidupan.... :)


Si kurus kepeng hanyer mampu menunjukkan cengkerangnyer bila aku pujuk untuk tangkap gambar...dan yang si buta bergambar seolah2 "hidup segan mati tak mahu"..lihat matenyer lebam dsebabkan sakit buta :(
Sebenarnyer mereka halang aku utk tulis kisah hdup mereka ber2 di media massa...hanyer di blog jer boleh diorang kate...malas nak dapat simpati & publisiti murahan....


Apepon korang jgn risau, aku tetap menyayangi korang....promise jage korang ok! muahx3..


P/S : Anda ingin sumbangkan derma utk mengubati penyakit mereka? sila berhubung di talian 012-2374025

4 comments:

  1. HOOIII CAROT DOOHH!!!! sial berhubung di talian 012-2374025 ????

    ReplyDelete
  2. dah bertuka...admin mohon maaf...kalo nak derma derma jer..jgn bising..(^^)

    ReplyDelete