Sunday, April 3, 2011

DIB3 Mempersembahkan :

Assalamualaikum... Harini nak becerite tentang pengalaman JADI HANTU!!  yang first time Aku lakukan selama 19 tahun berkecimpong sebagai manusia normal...
Ok!! aku start dengan INTRODUCTION dulu....
Ehem..ehemm....Dengar betol2!!!
Menjelang Makan Malam Jabatan Perdagangan yang akan diadakan pada Malam bersejarah 3 April ini..pelbagai susunan program yang telah diatur bagi menampakkan lagi kemeriahan malam gala gemilang itu.
antaranya ialah...(TAK NAK CAKAP BNYAK!!) jeng jeng!! Mempersembahkan dibelakang tabir :

RUMAH HANTU!!! hahaha....nampak mcm tetiber jer kan...Seram tak ni??? Hm.. tak lat tu..
Whatever lah, janji aku yang jadi hantu ni memang sangat penat dan otak pon dah mcm otak zombi... Hari petama rumah hntu aku tak datang..mcm malas jer nak join.,so,aku lepak jela dlm bilik...hari kedua aku datang lar...tu pon just nak jadi VIP jelakan..tgok2, buat lawatan ala ala dato' bandar (sambil tangan dkat blakang)...Komen : Wah...semangt betol crew2 DIB ni rupenyer....
TETIBE!! ade yg nak soh aku jadi hantu pulak?? uuuuuhh!!! 
emmm......ok ok...let me try......DAN.....
inilah suasane sebelum rumah hantu bermula utk laporan di hari ke2, Watch Out!! 

Tukang Make-Up yang langsong tidak berperikemanusiaan berpengalaman...sampai tesekse aku tgok yg dimekapkan tu...kahkahkhakha...a.k.a mcm kene dere...
(p/S : Aku pakai topeng harap maklom.)

 P/s : Sentuhan Abadi dari Mak Andam Abg Zamer....
Dapat dilihat perbezaan ketara gambar tadi dengan gmbar ni....
No Tel Mak Andam : 0121201201
Sebarang tempahan Mekap2, boleh la call no tu yer...

 Ni sorang lagi Mak Andam jay jay....kelihatan agak berhati2 disitu...
dan muke hantu yang sedang di TACAP pon cool jer ala2 poyo disitu..
OK, mcm biase...Sebarang tempahan rujuk no telifon tadi..
P/S : Hantu yg sedang di tacap ni boleh aku katekan antare hantu yang pling bsemangat juang dan mempunyai suare yg sangat memekak...Mautaknyer?? semua sudut rumah hantu tu die kongker...Melalak2 budak2 yg masok..."KAK LIMAH DATANG LAGI"!!!...."JET JET SEMOT..SAPE SAKET NAEK ATAS.."
Kahkahkahkha....sangat mengerikan...

 Ni ape kes aku tak tau ler...Si pocong ni baru balek dari Sg.Besar...
Kire die masok keje lambat sikit lar, so kelam kabot lah beliau mengenakan busana pocongnyer...
juge tergolong dalam kategori hantu yg pling menakotkan..
tapi agak mudah penat@pancit kerane terpakse melompat2 seperti pocong sewel...

Hah!!! yang ni antare Hantu Zombi @ kampong DIB2...muke beliau kelihatan seperti baru lepas exident, dan sangat menggerunkan...melolong2 orang tgok muke die ni...
p/s : macam cerite katun pon ade muke die ni..tapi aku x pasti cerite ape..
beliau antare hantu yg paling cool dan besemngt..4 Bintang!

 Ok...kelihatan gabungan kolaborasi Tok Bomoh dukun, AKU DITENGAH2 TU!, dan Pocong Sewel...
Yer..aku tau korang nak cakap yg muke aku sangt comel kan? Thanks A Lord...

Antare Komen2 pengunjung yg aku dgr :
- Bodoh!,jangn sentoh aku lar bodoh,hantu pencabol,Abg amir jahat!! Knpe tiup lilin,jeritan melolong2@melalak2 mcm mintk penampar, nangis2 mintak nak keluar,jgn tarik kain aku..dan sebagainyer ayat2 yg tak patot ditaip dlm blog aku yg suci ni...
Next: 

Sempat2 lagi urusetia kite bergambar kenangan besame hantu syeera..yang memang hilai ketawe dah mmg mcm hantu pon..So, mengelakkan aku diganggu..OK! NO KOMEN#
p/S : Keberanian Utk bgambar dngn hantu syera sgt dipuji..

Pict yang terakhir....ia memang sangt mengerikan...hantu ni myb keletihan@kebuluran..so terdamparlah beliau di situ menunggu datangnyer makanan dan minuman utk kembali bertenage..

P/S : Pengalaman jadi hantu memang kelakar dan aku rase mcm lawak sgt..tapi memang enjoy... tahniah kepada CREW2 hantu..and kepade hantu2 yang tak tersenarai gmbar dalam blog aku ni..sory lar wei..whatever korang sume mmg hebat..
aku mmg x der mase nk amek gmbr bnyk2..so ini jelar yg termampu..
Kutipan utk rumah hantu di hari ke2 mmg agak bnyk...
aku tak berape nk tau, sbb bukan aku yg jaga kaunter..
Kedatangan pengunjung rumah hantu yg tidak henti2 menyebabkan aku hamper2 sesak nafas and pening kepale tgok gelagat2 terutama budak pompuan yg menangis lar, jerit melolong2..dan mcm2 lah lagi...
mmg kelakar.... Ape2 Pon..Tahniah DIB3!!!

Sebuah Penghargaan Terima Kasih & Tahniah kepada :

*Pengarah Program HAUNTED HOUSE & Kuncu2nyer
*Jabatan Perdagangan khusus kepada DIB3
*Pengunjung2 HAUNTED HOUSE di hari ke2
* Dan yg terakhir......Kepada Diri aku sendiri..full of "P.E.N.G.A.L.A.M.A.N"

P/S : MENANTI MAKAN MALAM JABATAN PERDAGANGAN....

ASSALAMUALAIKUM & TERIMA KASEH : AMIR 'IZZAT

2 comments:

  1. xde k pic yg jge kaunter...hehehe..pnat aw duk luar tu...haha

    ReplyDelete
  2. dekat encik afik bnyk la kot....hm...

    ReplyDelete