Sunday, April 17, 2011

Braper jam jer lagi menuju....

Assalamualaikum....holar..selamat pagi malaysia...hari ni 17 April 2011...tinggal brape hari lagi nak final (ape aku cakap ni??) dan brape hari lagi nak pijak bumi KL?? Sila kire sendiri...Entry kali ni (entry ni sangat panjang!!!) aku nak huraikan! wah...ayat gempak jerkan.. ok jangan melalot... Entry kali ni aku nak bercakap mengenai suasana @ rutin aku menjelang PEPRIKSAAN AKHIR SEMESTER yang hanyer tinggal berape hari jer lagi.. kerisauan sangat jelas terase dan ini jadual final utk paper aku :

18 APRIL (11.15-1.15)–MATHEMATHIC MANAGMENT  
20 APRIL (11.15-1.15)–ECONOMIC FROM AN ISLAMIC PERSPECTIVE
21 APRLI (2.30-4.30)–FINANCIAL ACCOUNTING FOR ISLAMIC FINANCIAL INSTITUTION
22 APRIL (8.30-10.30)–ISLAMIC BANKING AND FINANCIAL SYSTEM
28 APRIL (8.30-10.30)–ISLAMIC BANKING OPERATION

Ok, wish kepada member2...Semoge tenang time jwp final nanti..... terutama bebudak DIB3A yang kelihatan mempunyai symptom2 pelik dan amat hebat menjelang final antaranya:

1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load ) 

2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng ) 

3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.

4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah) 

5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.

6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  
7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)

8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.

9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.

10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)

11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  
12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh.
Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)

13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P 

14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  
15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.

16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.

17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
  
18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  
19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu. 

20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.

Hahaha..sangat kelakar dan seperti aku sendiri yang terase! Huh!! Manetak nyer? Ok, aku senaraikan rutin aku menjelang final ni ek, bace dan cube hayati dengan penoh emosi..kalu dapat keluarkan airmate lagi bagos. Ok! Litsen! :

6.30 PAGI : Bangun menuju ke toilet yang jarak die ala ala kene pusing satu blok! (SANGAT TERUK!) Dalam keadaan 50 : 50 sedar..bukak paip...Cuci muke, Wudhuk dan solat subuh!

7.00 PAGI : Tarik kembali selimut merah kesayangan...peluk bantal dengan penuh erat... cube untuk lelapkan mata walaupon kadang2 diganggu dengan bunyi yg tak sepatotnyer dari roomate kesayangan yang tengah study tu!! Herr!

8,9,10 PAGI : Sedang Tidor dan Please jangan ganggu aku dengan membuat sebarang bunyi.

11 PAGI : Macam dah sedar...tapi buat2 tido..jeling katil sebelah, die tengah tido...Abaikan..dan cube untuk tido balek..

12 T.HARI : Sepatotnyer memang dah kene bangon! Tapi disebabkan mengade2.. menggeliat dan buat yoga yang ringan2 dulu...

12.30 T.HARI : Pandang jam dinding..buat2 terkejot...katil sebelah dah bau wangi aku still dengan taik mate...Abaikan....ambik towel...Mandi..(Secret Garden)

1.00 T.HARI : Dah rase macam sangat handsome dan suci dari kekotoran..pergi ke kafe utk makan tengah hari...jalan dengan muke yang sangat ketat..masok ko’op tgok surat khabar..cover depan kes video anwar ibrahim...Beli...!

1.30 T.HARI : Makan...Solat...Kemas meja...kemas beg...Reply Msg yang masok @ hantar msg kat org tu, tanyer khabar die...nape sakit perot x bagi tau?

2.30 PETANG : Siap2...dah rase macam sangat bersemangat...keluar dari bilik@gua..menuju ke PERPUSTAKAAN yang sangat nyaman dan line bb yg sangat laju..jalan dengan sangat laju...x pandang orang..

3,4,5 PETANG : Study hard bersama AFIQ FAIZ, ALAN, FAISAL, ADAM, BELLA, TIKAH & Keadaan sangat serius..sekali sekale kalo dah tetekan sangat...berehat...bukak LAPtop..tgok FB, Tgok Blog....gosip2 ngn dorang...dan masing2 berangan2....Muke semakin kusut...menandekan kite perlu bersurai sekarang...ok, kemas2... oraite jom balek..!

6,7, PETANG : Kepenatan dan rase macam nak berehat...tapi...bersemangat bile orang tu ajak joging@Jalan2 cari makan J ok! Tunggu saya solat asar dulu...

8 MALAM : Solat...Quran reader...rest...makan malam....

8.30 MALAM : STUDY!!

9,10,11 MALAM : STUDY!! @ STIDO @ GOSIP2 ngn sape yg rase nk gusip2..

12 MALAM : Rase macam nak tido..tapi awal lagi...tak tahan study..nota besepah gile...aarrgghh...

1,2,3, PAGI : ON9, gelak sorang2, update fb, update blog...

4 PAGI : TIDO....

4.30 PAGI : Jam handfone roomate aku bebunyi!!! tapi die tak bangon pon! aku yg terbangon!! 
(GILE KE KUNCI PKUL 4.30?) (-_-")

Hm......Begitulah hari2 aku menjelang final exam ni wei....kelangkabot kan?? memang x sabar aku nak berambos dari sini...ape2 Pon doakan yg terbaik untuk kami di PSIS ni....ok ar penat dah menaip...aku akhiri entry ni dengan 3 gambar speciall  utk dihayati bersama....




Assalamualaikum... 


p/s : TARGET POINTER SEM NI : 3.35
PB boleh tahan...kecuali math ngn account...
ekonomi paling tggi...94 ^^

No comments:

Post a Comment