Friday, April 8, 2011

Bosan = Giler!!

"Andai ada cinta di hati,mengapa tegar melakukan sedemikian. Andai ada rindu di sanubari, mengapa tergamak bersikap begitu. Manusia, egonya tinggi setinggi klcc atau mungkin lebih lagi. Tak kira jantina tak kira siapa. Salah sendiri tak pernah untuk di mengerti. Terlalu sibuk ingin mencari kesilapan manusia lain sehingga alpa kain sendiri rabak terkoyak"

TAK YAH BACE, SEBAB X BERMANFAAT PON ENTRY NI...

Assalamualaikum geng2 setia blog aku...Petang ni sengaje aku nak menaip panjang sikit, disebabkan tahap bosan dan borink aku berada di tahap yang sangat kritikal..sebelum aku buat benda yang bukan2..better aku menaip kat sini...Tadi rase macam nak tido..tapi tetibe besemangat nak bace buku ekonomi...las las...hampeh...BUT! Terima kasih kepada yang bertanyer khabar di FB, mahupon yang menunggu2 entry baru dari blog cokelat ni... sory lar geng..line bodbeng kat hutan ni sangat terok dan terlalu tteeett...jadi nak update 24jam x leh lar...ini bukan alasan tapi kenyataan!! x caye sudah...

Weh..serius..aku memang menghitung hari untuk berambos dari hutan gua ni...tak sabar aku nak cium bumi KL lagi 20 hari je lagi...kadang2, terlintas kat otak aku, kenapelah aku tercampak untuk study dalam suasane yang begini rupe?? Sabak Bernam?? oh....tteeeett!
Sentoh bab kawan2 pulak...diorang pon dah bosan dengan segale2nyer...aku yang langsung tak bercakap ni belipat gande bosan...lame2 jadi m.e.l.u.a.t. melainkan berkawan dengan insan2 yang berfikiran matang dan bermotivator & storyteller fun!!! Bukan aku memilih..tapi kenyataan...x per..redah jer... ADE AKU KESAH??? tak kot....

Minggu lepas aku dihujani dengan 2 Majlis, Majlis makan malam JP, Ngan Undangan Malam Seharum Budi,..sekali sekaler datang dinner macam ni, ingatkan dapat lah menghiborkan hati, tapi...sangat lah hampeh semuanyer...aurat tonjol sane sini...cakap merapu2, protokol tunggang tebalek...Namun aku still bersyukur sebab diundang datang ke sane...memang keje nak komen jer aku ni...

Final tak lame jer lagi..sape kate aku tak study? Memang nampak macam aku main2 jer..tapi tulah..nak cakap pon susah...bayangkan lah wei..hidup dalam keadaan yang langsong tiade sesuatu yang baru, tiade hiburan tv!!! ketandusan kasih sayang ibu, makanan yang same stiap hari, Roomet yg mcm tak wujud, Jiran2 yang x der function...segale2nyer hanyer akan mencari aku bile dorang susah.. itulah mereka.Memang dah terlintas dihati untuk duduk diluar sem5 nanti...Oh..A New Day Has Come....with Impian bersame Kereta kelisa...

Praktikel pon tak lame jer lagi, tetibe aku asyek teringat benda ni jer... tgok lar macam mane nanti...ape2 aku roger dekat blog ni utk korang bace...larhai..lambat lagi lar kawan.

ok! sekarang masih Bosan..BOsAN..Dan BOSan..tak tau nak taip ape dah...korang tak yah bace lah, semua ni tak bermanfaat pon..melainkan mood aku dalam keadaan baik, aku akan menulis sesuatu yang comel2 dan manis2...mood skarang ni berade dalam keadaan menyampah dan fedap dengan suasane macam ni...untuk lagi 2 tahun kat sini, kalo masih beterusan..Oh.......realy need for A New Day Has Come...

No comments:

Post a Comment