Monday, March 21, 2011

KL- PSIS

Assalamualaikum.....x jwp dose....lapar tak??? ni aku blanjer, nah :

Pagi2 dah kene bangon....hari ahad kan, time bersame dengan family tersayang...joging kat tasik Titisangwer Titwangse..aku join Aerobik kat situ..wah..mcm gempak jer bunyik? KAH3..pergh..dah ler mengantok, ajak aku aerobik plak..dah macam tteeett jer aku besenam...mule2 macam hidup segan mati x mau,mane taknyer!! step punyer susah macam menari salsa tu! dengan matahari atas kepalenyer..tapi tibe2 part yang tengah tu dah besemangat dah, sebab lagu die best, Lagu wakaka dengan orang bilang + lagu thailand ngn keling... tetibe step aku dah laju ade macam maikel jeksen lar sikit2..hebat2!
Tapi aku pelik peloh x keluor pon?? aerobik punyer bsemangt? tapi serius...ngntok giler, sampai aerobik tutup mate..hah, korang leh buat ke??
nak tau sbab ape aku ngntok sgt? melantak pulot tgah2 mlm..maunyer tidak...hm..
habes jer aerobik dalam pukul 10...pastu gi BREAKFIRST...bende ni rutin aku dengan family tiap2 ari ahad kat kg.baru..so x der lar pelik sgt...(nasik lemak die terbaik A++ sotong kurita + telor 3 bijik..) .. pukul 12 t.hari nak balek psis dah... so, balek, kemas2..chow..

Nak dijadikan ceriter...time aku lene tido dalam kepanasan dalam unser ni...tetibe bunyi letop!! pom!! uisyk~! what is that papa? papa still drive and ignore the sound....tetibe ade krete depan ni bagi isyarat dekat tayar blakng krete? huh!! papa pon stop the car kat tepi jalan...tgok tayar blakang....UH!!!! PANCIT!!!

 Tetiber lah pulak terpakse aku kerah tenage batin lelaki aku kat tepi jalan tu...nak bukak tayar katekau...pergh....1st time! so, kami pon bertungkus lumus bukak tayar...pedulikan krete laju yang lalu lalang, sebab diorang pon x pedulikan aku yg dalam kesusahan ni kan..!! kerja pemasangan turut dibantu oleh rizal ngn shahrizal....hm...(mcm poyo jer bunyik)....
bapak aku jugak yang hebat mcm power rangers merah...kerja pemasangan memakan mase dalam 1jam..
time ni sikit agi nk smpai pasir panjang...

Nampak tak? shahrizal hanyer mampu terduduk...sebab tak tau nak wat aper...aku plak dah nak pitam kan, so tangkap gambar lar kejap....huh!!! dalam sejam...sume bejalan lancar..so perjalanan diteruskan... ape2 pon kesian kat abah..macam2 dugaan....x per x per..pengalaman buat kite matang...abah pon smbung drive dengan muke yang agak ketat...seolah2 memikirkan sesuatu... :)

p/s : Nasib baik tayar belakang yang pancit, kalo tayar depan? Hanya Allah yang tahu...
p/s/1 : puncer adalah kerane terpijak paku besar, tapi pakunyer x lekat kat tayar pon? belobang je nmpak..tapi tayar tu mmg dah lembik giler..
p/s/2 : Singgah kenduri dekat area2 simpang5...and then teros ke psis...sampai dalam pukul 5ptg...

so, skarang aku dah pon kat dalam bilik...Alhamdulillah, masih ade rezeki utk makan bersame breaKfirst mcm orang mak saleh...makan stoberi cokelat, buah pear and roti high5 oat...mmmuuuuaaaahhhhh!!! 
pas ni nak tdo...so, tolong diam.. #

No comments:

Post a Comment