Monday, February 21, 2011

Hari ni hari ISNIN !

Assalamualaikum.....pembukaan hari yang sangat blurrrrrrrrrrrrrrr...........oh same sekali saya sangat stress dengan asingnment yang betimbun2...lagi-lagi kalau berkerja dengan "group"? er.....malas jer nak sound...memang nampak saya banyak berdiam diri, tapi jangan fikir anda boleh memijak kepala saya.. pagi tadi bangon lambat...pukul 7.50 baru tersedar, sebenarnya saya demam dan tak berapa nak sihat...banyak kali terjage buang hingus tersumbat...dah la bangon lambat, kuliah pertama pulak ialah kelas yang paling mengerikan...BAhasa ARAb....oh hanyer mampu tersenyum jer.....

Roomate pon myb memahami mood saya yang kurang baik pagi tadi...pedulik lah die.. semalam time orang buat asgnment die mencece2 becerita dengan org lain..panas telinger ni mendengar nye...KORANG BOLEH DIAM TAK?? tegor pon x bekesan der....so buat muke tension sambil menaip perkataan demi perkataan dengan hati yang penuh kesabaran,sbab asngment bkumpulan kan...yang buatnye sorang!!!.....asgment pun berjaya disiapkan pada pukul 2pagi....oh! mase untuk memberi penghargaan kepada diri aku dengan ON9 FB.................malangnyer....x der ape pon yang menarik dekat fb tu...tgok roomet sebelah dah tido...hm ape lagi....shut down laptop, tido......#

tadi pagi dalam panggung syarahan....dah lar datang lambat....tecungap2,masok2 ekon pon tak pasang lagi...bender lah....tapi aku masih mampu berdiamkan diri....tengah seronok termenung...tetibe name aku dipanggil ustaz...MUHAMMAD AMIR 'IZZAT!!! oh ye saye? adekah kamu mengulangkaji ape yang kite pelajari selama ini? hmm..........aku diam jer....tandenyer? paham2 lar....ah..fogot it...! #

masa berlalu dengan pantas..aku dapat msg dari pusat lesen memandu, pukul 3 ni ade drive...hm....okey :)
berjalan pulang ke kampus dengan muke yang ketat...semua tak berani nak tego...sampai jer kat bilik..oh seronoknyer tengok katil :) tapi jangan mcm tu amir! asngment kau belambak! sekurang2nyer buat lar sikit...
okey....turutkan kate hati, memang mati...so saye on laptop....mule menaip...tap tap tap tap...masa sejam berlalu...aku sorang2 dalam bilik, pasang lagu sungai lui kuat2...makan roti.....dan tetibe terfikir mane roomate tak bebalik lagi ni?

tok tok tok....ade orang ketok pulak....masok!! oh faisal rupenyer, hantar minit mesyuarat yang dah disahkan oleh penasihat...Alhamdulillah siap setel pon.....! em...tetibe dapat masagge ade mesyuarat kelab petang ni?? HELLOW!!! What the meeting u want to do again? er! dah lar....penat lar saya nak berkata2 lagi...jangan marah! jangan marah! dan jangan marah! aku teringat ayat dari buku LA TAHZAN....


Meting pon meting lah...kepada President, saya sangat mengharapkan anda bersikap sopan dan PROFESIONAL dalam mengeluarkan kata2...ingat...bila kita berada di atas, sentiasalah kita pandang yang dibawah....ape pon, perubahan yang anda lakukan sangat memuaskan! :)

Tgok jam dah pukul 11.45......mase berlalu begitu sajer.....x tau lah, mase yang terlalu cepat atau saya yang tidak pandai menguruskan masa....... plan kerja hari ini ialah membuat asgnment dengan sedaye yang boleh with folow by hati yang sabar dan pkul 3 is drive petang nti rehat or sambung kerja dan yang penting kalau ade rezeki orang tu...saye nak bagi buah2an ni...jumpe kat kafe boleh?

Rutin hari ni sangat relax sedikit berbanding hari2 sebelumnya...ditambah lagi kelas ekonomi batal petang ni.. bagos lah tu....sangat berharap kepada Allah...setiap langkahku diredhai olehNYA dan dipermudahkan semua urusan ku..itu yang penting....sejujurnya..saya sedikit risau dengan dugaan-dugaan yang bakal hadir kepada diri saya, tapi itu tak penting...bagi saya, cara saya bertindak balas dengan semua dugaan dan cabaran, itu lebih penting....
U NEVER KNOW WHAT U CAN DO UNTIL U TRY!!!


HOPE! Assalamualaikum....(THE DAILY WITH AMIR 'IZZAT ROSLI )

No comments:

Post a Comment