Thursday, February 24, 2011

berDIAM....!

Assalamualaikum.....helow my folowers..wish very good morning and syukur to Allah we still life :) 
hari ni nak cakap tentang berdiam diri...yes! DIAM! berjalan menuju kuliyyah Mathemathic Managment dengan langkah yang laju...dan semestinyer mulut masih terdiam....folow at the back dua orang kawan saya, yang kerjanya bergurau memanjang.....menceceh2 sepanjang perjalanan menuju kuliyah....tertawa2 keseronokan... dan saya yang sedang berjalan di depan masih terdiam....sekali sekala diusik mereka be2....saya hanya memberikan senyuman sinis...."Korang boleh diam tak?". 
oh! its lucky lar this morning...its raining at Politeknik Sultan Idris Shah!!! nice moment kepada penunggang motosikal yg nk ke kiliyyah diluar sana :) hahaha... gurau :)


POLITEKNIK SUKTAN IDRIS SHAH.

Macam biasa...kuliyyah di adakan di bilik mesyuarat jp....ops! saya macam tak sangka saya antara yang terawal masok kelas? ha3...ape2 pun...bagi salam....duduk...dan terus berdiam.....eeee.....bosan nyer dengar diorang mencecer...open beg...take my earfon....on the song of when you look me in the eyes? oh men..
♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ^_^"

Tetibe datang budak kelas...bagi tau kelas tak der, but just give tips for test next week, and u can go back to study...Oh....hanyer mampu bersabar....toleh kiri toleh kanan....blah.....POYO!!

Awal pagi roomate dah tecangak kat bilik....balek jer...on9 jap...then tdo.....sempat lar begurau senda dengan roomate yang tersudut bace buku la tahzan....good boy u are lar...!

Sombong ke saya? em...its depend lar...saya seorang yang serius apabila dalam suasana yang memerlukan fokus dan keseriusan di tahap yang tinggi...dan jangan buat saya macam orang tak berguna, kerana saya juga ada perasaan....well....kesabaran ada batasnya, siapa yang mengenali saya, orang tu akan tau bagaimana sistem mood saya berpusing setiap hari...saya sering mengatakan kepada roomate saya, "kalau orang tu hormat kepada saya, saya akan hormat kepada orang tu.." helow....matang lar sikit...yes..its must when u are ipta student.ade mase kite gile2, kite gile2..ade mase kite diam! kite diam! weak!! geram tol!

iTs not lar banyak sangat duit saya ni...sume pon bukan duit saya...pinjaman and parents bagi, sesen pon bukan duit saya,so saya tak pernah berlagak, nak saya belanjer? jom pi kafe ^^,hAhaha.....dan bagi saya, apa yang saya nak beli saya akan beli...yang penting, saya tidak akan melampaui batas dan yang sangat penting..saya puas....(Surat khabar kalau saya beli,biar saya bace dulu! its the MUST.) 

lepas ni kuliyyah islamic banking operation around 2 o'clock....Cool jer dalam ape situasi pon.....Al-Kisah nyer dlam post ni, saya nak luahkan kata2 hati saya, yang selama ni kalau kawan2 tgok saya banyak berdiam dan macam sombong kan...tapi sebenarnyer tidak lah begitu, saya suka memerhati keadaan semasa, dan bila saya tak puas hati saya akan buat muka...kerana, apabila saya bersuara...takut orang yang tak biasa dengan saya, tersinggung pula...x perlar..hm....Yes! 2 3 orang student kelas saya, saya boikot dan bored!!! want to relationship whit her.. macam2 lah dugaannyer....saya tak boleh nak bercakap mengenai sensitviti dan tak perlu pun saya memikirkannya. biarkan ia berlalu sehingga KONVO menjelang setahun setengah lagi..InshaAllah... Namun saya percaya, kemenangan tetap berpihak kepada saya, SEKIRANYA! saya sedar diri saya siapa, tingkatkan disiplin diri saya yang semakin hancor ditelan masa, berwaspada dan cekap dengan segala cabaran mendatang,memaafkan kesalahan orang walaupun ia agak sukar dilakukan..and last..belive! Allah is always help u... prays and du'a to get it.

Apple dalam genggaman...gigit dan kunyah dengan rakus sehingga terpancut jus manisan nyer...cool...eh saya nak buat ucapan ni.. wish congratulation kepada PRO-MAHASISWA yang berjaya memenangi pilihan raya kampus di universiti2 tempatan, terutama kemenangan besar di UIA...it meaning mahasiswa need the CHANGE... saya di bumi POLITEKNIK hanya mampu menjadi pemerhati...nice democratic there. and salam perjuangan buat pejuang pro-M di UPM yang di tindas oleh HEP pentadbiran mereka. JUSTICE OF THE PEACE.


Ops...saya dah melalot? naper tak tegor...ha3...ok the last want, before saye post, saya ucapkan salam tengah hari kepada sume budak2 PSIS and terima kasih kepada yang tengah bace... kite relaks jer berbual2 dalam blog ni...x der sape pon nak halang, sebab Kite x buat salah dan x kacau orang pon...kan, ok belive that A NEW DAYS HAS COME to u....by by guys!!! Assalamualaikum..^^



No comments:

Post a Comment