Tuesday, November 30, 2010

HPNM!!!

ASSALAMUALAIKUM...
Agak lame aku tak tulis Blog disebabkan kekusutan kepale ni, dan kadang2 tak berape nak sehat... Alhamdulillah, harini kite bertemu...(7pagi / 30.11.2010) yang memang paling nak ditulis yang pertame sekali berkaitan ngan keputusan final aku...
26 November 2010 result final sem2 keluar...
when aku bukak je result tu...
Tarik nafas panjang...
Say ALHAMDULILLAH....
Tak der gagal....
tgok pointer?
Alhamdulillah....
kepale still 3....
Lame kelamaan aku tenung je result tu...
kaji 1 per 1 paper...
terharu tgok usaha aku selama ni agak berbaloi....sem2 mmg mencabar...masih terase kalau difikirkan...
kwan2 yg lain pnyer result ok..Alhamdulillah semua tak der repeat...
TETAPI.....
Sedikit hampa apabile kwn seperjuangan aku yg laen...
pointer nyer lgi jaoh kedepan dari aku? Memang hebat lar kawan2 aku...bukan senang nak dapat DEKAN budak2 DIB ni...
hhmm......aku dah buat yang terbaek aku rase, namun tiade harapan lagi untuk ke DEKAN...
pun begitu...berusahalah untuk mengejar ape yang dicari SEM3 nti...

P/S : A untuk fikh muamalat telah dijangker...B untuk Accounting finance adalah 1 kejutan...B- Statistik is 1 KELegaan...BUsiness plak? ok la tu... goreng-goreng dapat Boy...!!!

        "Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak
pernah mengalah..." 

Monday, November 22, 2010

KALAH LAGI...



Dato' Lee Chong Wei tewas ke atas lawannyer Lin Dan...Hm..kecewa mmg kecewe lar kan...bekoba2 besile depan tv...tpi mcm ntah ape2 jer DLCW main...game ke3 tu, mmg lin dan hebat giler...tapi adat pertandingan lar kan,kalah menang...tapi asyek kalah jer? hmm....

tapi an kalo tgok muke DLCW an, muke die mcm kelakar...huhuh..mcm menggigil pon ader,mcm seram nmpk hantu pon ade time main tadi...Lin Dan gune ilmu ker?

tapi tabek same Lin Dan...die maen steady jer...ape2 pon tahniah untuk Dato' Lee Chong Wei bwak Lin Dan smpai 3game..haha..


YES! Saye no2! Pingat Perak pon jadi lar...........jgn lisaw lar...Next sem saye cube lagi...(InshaAllah)...
MALAYSIA....

Saturday, November 20, 2010

KITE IMBAU KISAH HARITU...KITE SENYUM SORG2,,





YANG PALING PADAT DENGAN KENANGAN.....



YANG PALING SELESE.....
(X SUME DPT NIKMATINYER)


YANG MEMBERI 1001 CABARAN
 VS KENANGAN MANIS...
(ROOMET!)


YANG TERDEKAT,SUME TERHEBAT...
tapi x cukup sorang lar? sape?..


SEBAB...DIE LAH EMAK DIE LAH BPAK...HAHAHA...SO,



YANG SEDANG BELAJAR JGN LAR GANGGU!!!


YANG JADI MCM TU SEBAB ESOK NAK FINAL...


YANG TAK PUAS HATI,YANG TAK TERLIBAT PON KENE TURUN...
NAK STUDY LA WOOOIII!!!


YANG PALING MEWAH KONDOMINIUM A3...
PALING BERSIH : ARAS 3..
SEJUK,NYAMAN DAN BERKHASIAT...


YANG SELAME2NYER...DAN YANG FOREVER2...
(SEDAP X SEDAP BLAKANG CITER...)


...YANG TERAKHER...BILE DAH PUKUL 3PAGI..
RETI2 LAR TDO...!
(Mimpi tak kan jadi kenyataan kalau kite asyek tdo...)


" USAH DITURUTI REAKSI EMOSI, LANTARAN IMPLIKASI TAK SERASI DENGAN
APA YANG DIIMAGINASI "

Kite imbau kisah haritu...kite senyum sorang2...

THANKs To : 
*AMIR 'IZZAT PHOTOGRAPHER
*KWN2 JP
*UPSIS TERCHINTER...

P/S : sumenYer x der double meaning...yg terbaek itu lah yg terindah...GUrau2 dlm gambar...jgn marah...LIKE! sebab....

"Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan. 
Manusia boleh membentuk seribu kata-kata, seribu bahasa. Tapi kata-kata bukan bukti unggulnya perasaan" 



Assalamualaikum... 
-E N D- 


Friday, November 19, 2010

KeBAHAGIAan ke ni?

Untuk bahagia di sisi lelaki, anda harus lebih memahaminya dan mencintainya sedikit sahaja. Untuk bahagia di sisi seorang wanita pula, anda perlu lebih mencintainya dan jangan sesekali cuba untuk memahaminya!

Seorang wanita akan bimbang dengan masa hadapannya sehinggalah dia mendapat seorang suami.

Seorang lelaki pula tidak pernah berasa bimbang dengan masa hadapannya sehinggalah dia mendapat seorang isteri.

Seorang lelaki yang berjaya ialah lelaki yang mampu mencari wang lebih daripada apa yang dibelanjakan oleh isterinya. Manakala seorang wanita yang berjaya pula ialah wanita yang berjaya mencari lelaki tersebut!

Lelaki yang sudah berkahwin hidup lebih lama daripada lelaki bujang, tetapi lelaki yang telah berkahwin kebanyakannya lebih rela mati  awal!!! WOW! 

Seorang wanita apabila mengahwini seseorang lelaki berharap agar lelaki tersebut akan berubah. Seseorang lelaki pula apabila mengahwini seseorang wanita mengharapkan wanita tersebut tidak berubah...

Fikir2Kanlah..................Hurrmm...

Thursday, November 18, 2010

Nyanyi LagU nI..iNGAt KaT dIE..

Disini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
aku tanpamu
Bila esok hari datang lagi
Ku coba tuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, Oo~ meski tanpamu
Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamamu disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Kalau aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu, oo~ aku menunggu
~{}~
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Oo~
Suara dengarkanlah aku

Wednesday, November 17, 2010

SeBuaH PeNgHaRgAaN :)

Terkejot! Tersentuh hati tengok sebuah video ciptaan die untuk kiteorang...tibe2 mate aku seolah2 berkaca,aku tertawa sorang-sorang melihat video tu..hahaha...terima kasih "Ejat Kamal"...yeah! sape tak kenal memang rugi...seorang yang berfikiran terbuka, pemurah orangnyer dan sentiasa menjadi teman yang boleh dibawa berbincang! itu bagi aku lah...myb bagi orang laen, banyak lagi yang diorang komen tentang kebaikan ejat ni...!

Satu semester jat, mule2 segan dengan kau...namun dipertengahan sem baru aku kenal siapa ejat ni...kite berjiran ape yang dilakukan mesti sampai kat telinge punye.hahaha... Ejat kau banyak memahami hati aku tau! dan kau juga seorang yang memahami diri orang lain..seronok bile dengar pendapat kau tentang diri aku, memang kelakar. Rindu dengan semua tu :) bagi aku tiada yang serius bile aku berdepan dengan insan bernama ejat ni...cool jer dengan gurau2 die walaupun maken ke penghujung sem maken menjadi2 "gurauan" tu, namun aku tetap bersabar dan die tahu hati aku saat tu. Aku stress jat kan? hahahak.. 

"Kau seorang yang suke membantah situasi" itu kata2 ejat dekat aku yang buat aku tertawa dan teringat sampai sekarang jat.. terlalu kelakar aku dengar tau!. Susah senang aku, kau sentiase wujud jat, kadang2 malu dengan kau jat...hormat kau sebagai "abang". Dari pagi sampai ke malam, esok dan seterusnya gelak ketawa kau x pernah surut kat aras3 tu..ditambah lagi dengan GENG2 JP yang 24jam happy go laki...pkul 2 3pagi itu masih muda bagi korang...


Gambar atas ni memang aku no komen :( full of memory.......
Kini...itu semua tinggal kenangan manis bagi kite jat...kau ke L.i aku sem3 kau sem4 aku L.i...tapi bak kate kau semua tu bukan penghalang untuk kite terus berhubung dan berkawan, kongsi masalah, gurau senda, hilai tawar itu semua tidak hilang selagi aku mengenali kau...banyak jase kau kan? isyk! happy lah! ape sedih2 ni...ejat x pernah sedih ok! hahaha...ok lar, dikesempatan ini gak, memang khas sebenarnya penulisan ini aku tulis untuk menghargai jase kau terhadap aku dan kawan2 yang lain. bagi aku untuk mencari seorang sahabat yang seperti kau, ianya amat sukar jat...tanyelah roomate kau sendiri, aku yakin kawan seperti kau tak kan dapat aku temui lagi sebagai pengganti...InshaAllah jat, kalau rezeki tak kemane, ade jodoh kite berjumpe lagi..

Tahniah untuk kau dan farhan tak lupe nazim yang akan melangkah ke dunia pejabat 29hb ni...doakan kami di semester 3 nanti. aku berdoa agar kite semua diberi petunjuk oleh Allah untuk meneruskan kehidupan sebagai seorang pelajar yang cemerlang dunia dan akhirat, permudahkan segala urusan dan lapangkan dada dan iman kami, untuk menimba ilmu sebanyak mungkin! Semoga kita beroleh kemenangan di dunia dan diakhirat.
semoga kau berjaya dengan impian dan cita2 kau jat..ingat, faktor kejayaan bukan terletak pada kepandaian dan kekayaan semata-mata tetapi terletak pada usaha yang sedikit tetapi berterusan...
aku petik satu Mutiare kate "JIKA ANDA BERSAHABAT BERSIAPLAH UNTUK BERKORBAN DEMI SAHABAT
ANDA TERSEBUT". So? memang betol lah? Ejat memang telah banyak berkorban untuk kawan2 dia,hahaha.....ketawa aku jat...bla bla bla bla! x per jat! x yah fikir dah! ok ok, aku tau semaken banyak aku merepek semaken besar mulot kau menguap ye? haHAHAhaha...Akhir kate dari Amir untuk jat....

 HadiAH TeRbAiK: 

KepADa KaWaN - keSETIAan
Kepada musuh - Kemaafan
Kepada ketua - Khidmat
Kepada yang muda - Contoh terbaik
KePaDa YanG tUA - HaRgaI buDi meRekA dAn kEsEtiAaN.
Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
Kepada manusia - Kebebasan.
                                                                                

P/s : Aku simpan semua kenangan!!! (Kawan Mematangkan aku!)
Ikhlas dari sahabatMu : Muhammad Amir 'Izzat Rosli 

Hampir ke situ...

Assalamualaikum...ape yang nak diceritakan ialah ape yang sedang difikirkan...yer aku hampir kesitu..ape die? 26hb keputusan untuk final baru-baru ni akan keluar..mempertaruhkan 4 paper yang semestinya mencabar ditambah lagi dengan dugaan yang tidak henti mendatang aku tidak berputus ase...namun kesemua itu sudah berlalu di semester lepas...namun sapelah aku untuk menentukan semua ini...kita merancang,Allah menentukannya...ape yang aku harapkan ialah sebuah keputusan yang memberi kepuasan kepada diri aku dan mengharapkan usaha aku selame di semester lepas berbaloi...

Cerita Ramalan untuk keputusan : 

paper di hari pertama, FINANCIAL ACCOUNTING...tahap keyakinan aku agak tinggi kat paper ni sbab ade "hint" yang mmg banyak membantu sebelum paper...tidak mengharapkan A,namun cukuplah sekadar B-.Rasenyer semua akaun aku dah bukak, dari manufacturing sampai lah ke Partnership ek? haha..

Paper yang mengerikan selepas financial Accounting..STATISTIC..tidak dinafikan terlalu banyak kecuaian semasa membuat pengiraan..malam tu aku bagai nak gile menghafal dalam 30 jenis formula yang panjang berjeler2...tiade istilah toyol dekat final...nak tak nak aku push habes2an...spekulasi mengatekan 5orang akan repeat statistik hanyer 1 gurauan jahat oleh pakar2 statistik DIB...yer korang memang hebat aku tau...kate2 ini semua berlaku sebelum berakhir sem haritu...kini semuanya dalam penghitungan hari. Aku tak nafikan hanyer C yang paling teruk untuk statistik kalau itu memang takdirnya. but tidaklah untuk repeat..ggrr....

Cuti agak panjang sebelum datangnyer paper kegemaran...semestinya cukup untuk calon2
 FIQH MUAMALAT mentala'ah segale nota yang P.A kite bagi...cari nota last minit? itu sudah menjadi kebiasaan..8.30 pagi hari Isnin bersamaan dengan 8hb...Keyakinan aku menjawab fikh muamalat amat tinggi sehingga tersenyum kepuasan selepas keluar dari dewan exam..soalan agak senang ar...tanyer ape saje..itu semua dlm otak (time tu jelah kot..skang lupe dah..) ape2 pun lah...inshaAllah sasaran untuk A masih dalam keyakinan aku...mengikut kaedah fiqh yang ke2, "Keyakinan tidak hilang dengan keraguan" right!

Berlalu fiqh muamalat...kini 1 paper terakher..BUSINESS MANAGMENT..memang sedikit tertekan dengan paper ni, mane tak nyer terpakse hafal satu buku yang teori berjeler2, fakta tak kuat dan tak nampak ape yang sedang dihafal ni! last minit aku ambek keputusan untuk cover 5/7 bab dari buku tu..sampai tido bukak mata aku dekat depan buku business tu...namun........semua tu bukan alasan..lumrah lar tu,mane ade subjek senang..pkul 8pagi gerak gi dewan..masok jer dewan, Eh! ade soalan pilihan objektif lah? tersenyum aku melihat kawan2 yang lain,bukan apa, bagi aku soalan objektif sedikit sebanyak membantu jugak walaupun hanyer 25 soalan...pandang kiri pandang kanan masa tamat...ape yang aku harapkan untuk business ni, B pun jadi lah...

Aku keluar dewan dengan hati yang gembira...akhernya tamat sudah semester ini...sambel menuju ke ATM aku beborak2 sambel tegelak terbahak2 dengan kawan bercerite tentang paper yang sudah berlalu...namun.....sambil berborak, dalam hati ini hanya Allah yang tahu, AGENDA yang sedang dirancang...
Terima Kasih kawan-kawan.... 26hb kite senyum same2...berjalan dan terus berjalan...
KITE HAMPIR KE SITU...

Monday, November 15, 2010

Assalamualaikum...


A new day has come : The World of Amir 'Izzat (Welcoming)